Február végéig több jegyvizsgáló a vonatokon – hatékony volt a decemberi fokozott ellenőrzés

vonatTovább folytatja a MÁV-START a decemberben elkezdett megerősített jegyvizsgálói ellenőrzéseket, hogy a jogos menetdíjbevételeihez minél nagyobb mértékben hozzájusson, és ezzel együtt csökkenjen a vonatokon kiszabott pótdíjak mértéke és az utazásból kizárt személyek száma.  A szigorított ellenőrzésektől az előzetes tapasztalatok alapján a MÁV-START nagyságrendileg nyolcvanmillió forintos bevételnövekedést vár.

A decemberi fokozott ellenőrzéseket követően ismételten növeli a vasúttársaság a vonatain szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóinak számát januárban és februárban is, hogy a menetjegyek, bérletek ellenőrzése még a legnagyobb utasforgalmú napszakokban is teljes körű legyen. Az erősítésekre elsősorban a csúcsidőszakokban illetve a nagyobb utasforgalmú vonatokon, vasútvonalakon kell számítani. A vasútvállalat célja az intézkedéssel és annak előzetes nyilvánosságra hozatalával, hogy ilyen módon is visszaszorítsa az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazásokat, illetve a kedvezmények jogosulatlan igénybevételét, növelve a jogos menetdíjbevételét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A MÁV-START Zrt bliccelésből keletkező vesztesége éves szinten több milliárd forint nagyságrendű. Évente több százezer esetben kell a jegyvizsgálóknak intézkedni a vonatokon a visszaélések miatt, ilyenkor pótdíj megfizetése, vagy a személyes adatok hitelt érdemlő megadása válik szükségessé. Együttműködés hiányában az utast ki kell zárni az utazásból, akár rendőri közreműködéssel is.

Az eddigi fokozott ellenőrzések tapasztalatai alapján a megerősített jegyvizsgálói jelenlét ideje alatt összességében jelentős mértékben nő az utasok részéről a menetjegy- és bérletváltási hajlandóság, ezzel párhuzamosan csökken a kiszabott pótdíjak mértéke és az utazásból kizárt személyek száma. A bliccelés hatékony visszaszorítása érdekében növelte és tovább növeli a MÁV-START a jegyvizsgálóinak a létszámát, illetve újabb jegyértékesítő automaták telepítésével, a nagyobb utasforgalmú időszakokban megerősített pénztári szolgálattal, és az internetes jegyváltás lehetőségeinek folyamatos bővítésével könnyíteni kívánja a menetjegyek, bérletek megvásárlását. A vasúttársaság a budapesti fejpályaudvarokon a peronkapus rendszer egy-egy napra visszaállított, átmeneti működtetését is tervezi a jövőben. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments