Internet Fiesta lesz a váci Katona Lajos Városi Könyvtárban

internetAz idén először csatlakozik a váci Katona Lajos Városi Könyvtár az Internet Fiesta programhoz. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – rendezi meg az Internet Fiestát a könyvtárakban. 2013-ban március 20-27. között is annak érdekében csatlakoznak a könyvtárak, hogy minél többen ismerjék meg a világháló által nyújtott lehetőségeket. A program célja az internet mindennapi használatának népszerűsítése.

A programok tematikájának kialakításakor ugyanakkor tovább népszerűsítjük az internet praktikus szolgáltatásait is. Felhívjuk a figyelmet az internetes vásárlás előnyeire és veszélyeinek megismertetésére is. A tudás, a szórakozás internetes vásárlása az esélyegyenlőséget erősíti: bárhonnan vásárolhatunk könyveket, színház-, mozi-, múzeum- és hangversenyjegyeket. A Fiesta programjai alkalmat adnak arra is, hogy a könyvtárosok és a meghívott előadók bemutassák az egyre szélesebb körben használt internet alkalmazások és közösségi oldalak lehetőségeit, a közösségépítés módozatait.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Azok a könyvtárak, amelyek az internet csatornáit is alkalmazzák használóik bevonására, megtartására és aktivizálására, programjaik során hangsúlyozzák saját szerepük jelentőségét.

Javasolt témáink a programokhoz: • Közösségépítés a neten. A web 2.0 lehetőségeinek alkalmazása a könyvtári területen (Facebook, Twitter, blogok stb.) • Veszélyek és biztonsági kérdések a neten (adatvédelem, fogyasztóvédelem, kriminológia stb.) • Vásárlás a neten – praktikus kérdések (könyvvásárlás, színházjegyvásárlás, árukereső oldalak) • E-ügyintézés, önképzés, tájékozódás az internet segítségével • Internetes játékok, totók A Fiesta programjain bemutatjuk a témához tartozó hasznos weboldalakat!Az országszerte megrendezésre kerülő programokról a Fiesta honlapja (http://fiesta.kjmk.hu) részletes áttekintést nyújt az érdeklődők számára. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments