Földrengés volt az éjjel, Vácott is többen érezték

földrengési adatok - rajzA Richter-skála szerinti 4,8-4,9 erősségű földrengést észleltek kedden hajnalban Magyarországon, senki nem sérült meg, jelentősebb anyagi kárról sem érkezett bejelentés. Kiszely Márta, az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy a rengést több helyen lehetett érezni, sok hívást kaptak az országból, többek között Budapestről, Jászapátiból, Fótról. Olvasóink jelezték, hogy Vácott is lehetett érezni a hatását.

A helyi idő szerint 0 óra 28-kor észlelt földrengés epicentruma a Heves megyei Heves város közelében volt, mélysége megközelítette a 8 kilométert.

földrengés grafikon

Jelentés az euro-mediterrán szeizmológiai központ oldalán

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint Heves és Fejér megye, valamint a főváros katasztrófavédelmi ügyeleteire érkeztek be lakossági hívások. Személyi sérülést nem jelentettek, anyagi kárt Tenk településről jeleztek, de ott is csak esztétikai károkat, a homlokzati vakolat részleges leválását. A katasztrófavédelem és rendőrség az önkormányzatok bevonásával ellenőrzik a bejelentőknél az anyagi károkat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Legutóbb 2013. február 16-án mértek Magyarországon földrengést, akkor a Richter-skála szerinti 3,5-es erősségű rengés este negyed hét után a Heves megyei Füzesabony térségében. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments