Pápai Erika a Váci Dunakanyar Színházban

Pápai ErikaAlessandro Baricco Selyem című előadását láthatja a közönség május 5-én vasárnap 19 órától a Váci Dunakanyar Színházban. A színpadon Pápai Erika, hegedűn közreműködik Horváth János. A zenét szerezte Bella Máté. Szerelemről, vágyakozásról, szenvedélyről és elszalasztott lehetőségekről mesél líraian a szerző. Pápai Erika előadása Baricco sikeres könyvének interpretálása. A történetet Baricco nyelvezete teszi elvarázsolttá, leírásai szinte minden érzékszervet megérintenek, az olvasót elvarázsolja és belefeledkezik a meseszövésbe.

Alessandro Baricco így mesél saját könyvéről: „Ez nem regény. Nem is elbeszélés. Ez egy történet. Olyan férfiról, aki beutazza a világot, s a végén egy szeles tó partján ül egész nap. A férfi neve Hervé Joncour. A tóét nem tudni. Mondhatnánk, hogy szerelmi történet. De ha csupán az volna, nem érné meg elmondani. Szerepel benne vágy és fájdalom, mindkettőről tudjuk, mi fán terem, még sincs rá igazi szavunk. Mert szerelemnek nem szerelem. (Régi fogás. Ha nem tudunk nevet adni valaminek, akkor történetnek mondjuk. Ez már csak így van. Évszázadok óta.)

Minden történetnek zenéje van. Ennek fehér zenéje. Ez fontos, mert a fehér zene különös muzsika, időnkint zavarba ejtő: halkan szól, és lassan kell táncolni rá. Ha jól játsszák, olyan, mintha a csönd szólna, s akik szépen táncolják, úgy tűnik, meg sem mozdulnak…

Sok hozzáfűznivalóm nincs. Talán jobb, ha tisztázom még, hogy tizenkilencedik századi történetről van szó: fontos, hogy senki se várjon repülőgépeket, mosóautomatákat és pszichiátereket. Nincsenek. Bár ma se volnának.”

Az előadásban Vereczkey Szilvia selyemtextil-művész munkái szerepelnek, amelyeket meg is lehet tekinteni az előadás után. De nem csak a selymekkel lehet ismerkedni, hanem Pápai Erika színművésznővel is, aki szívesen válaszol a váci színház nézői által feltett kérdésekre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is Virágos Vác - Várják a jelentkezőket április 15-ig

Remek alkalom tehát ez arra, hogy egy gyönyörű előadás részesei legyenek a kultúráért rajongók és utána egyedülálló módon, személyesen is megismerkedjenek a színművésznővel, Pápai Erikával.

Az előadás Alessandro Baricco engedélyével a SIAE és a Hofra Kft közvetítésével jön létre (www.hofra.hu). Az eredeti műből részletek hangzanak el. (Péter Tamara)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments