Vácról neveztek ki Nógrád megyei főrendőrt

Nagy László rendőrkapitányNagy László alezredest, a Váci Rendőrkapitányság eddigi vezetőjét bízta meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői feladatainak ellátásával május 16-i hatállyal Pintér Sándor belügyminiszter.  A 44 éves Nagy László rendőri pályafutását 1989-ben kezdte őr-járőr beosztásban a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi kapitányságának közrendvédelmi osztályán.  Két év elteltével körzeti megbízott lett, majd miután 1992-ben felvételt nyert a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakára, áthelyezték a bűnügyi osztály gazdaságvédelmi alosztályára, nyomozói beosztásba. A főiskola elvégzése után az alosztály vezetője lett.

Elvégezte a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szakát is, ahol pénzügyi szakközgazdász diplomát szerzett. 1999-től három éven át vezette a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Budaörsi Rendőrkapitányságának vizsgálati alosztályát, majd a törökbálinti rendőrőrs vezetője lett. Újabb felsőfokú végzettséget, jogi diplomát 2006-ban szerzett az ELTE-n.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Nagy László 2005-től dolgozott a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központban. Feladatai közé tartozott a polgári és a katonai titkosszolgálatok, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Terrorelhárító Központ és a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai által lefolytatott nyílt és titkos eljárások közötti koordinatív elemző tevékenység, a végrehajtó szervek munkájának segítése, hatékonyságuk növelése.

2011 februárjától a Váci Rendőrkapitányságot vezette.

Nagy László előtt Nógrád megyében a múlt év őszétől, megbízottként, Némedi Gábor vezette a főkapitányságot.  (MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments