A Fónay – HUMÁNIA – Társulat hónapja

Fónay hónapSikeresen zárta első, áprilistól júniusig tartó csonka évadát a Váci Dunakanyar Színház. A színház jelenleg nem rendelkezik állandó személyzettel, mindebből azonban a nézők nem vehettek észre semmit, hiszen egy lelkes kis csapat folyamatosan azon dolgozik, hogy a vendég jól érezze magát amikor ellátogat egy előadásra.

A Fónaysok azon túl, hogy a kezdetektől végig kísérték a színház létrejöttét és aktívan részt vettek a felújítási munkálatokban, amióta a színház megnyitotta kapuit segítenek az épület rendben tartásában, és az előadások lebonyolításában is. Sokan kérdezték azonban az utóbbi időben, hogy a Fónay HUMÁNIA Társulatot mikor láthatják újra a megszokott szerepkörben, vagyis a színpadon? Itt a remek alkalom, hiszen júniusban egy teljes hónapon át a fiatalok veszik birtokba a Váci Dunakanyar Színház színpadát, a társulat tagjai három előadásba is megmutatják magukat a nagyközönségnek.

Egy Nap az Élet – június 16. vasárnap 18 óra

Smál Gábor Egy nap az élet című önálló estje, mely tavaly áprilisi bemutatója óta megjárta a váci börtönt, és városi középiskolákat is, most a Váci Dunakanyar Színházban is bemutatásra kerül. Az előadás egy 45 perces belső monológ, az érzések és gondolatok csapongó folyama, a fiatal művész kedvenc verseinek és prózai írásainak sora, mely az ember életében megjelenő fontos témák köré szerveződik. Petőfi Sándor, Juhász Gyula, József Attila és sok más költő és gondolkodó szavai elevenednek meg, egészben, vagy kiragadott részletekben, hagyományos hangvételben, vagy teljesen újszerűen értelmezve. A hétköznapok egyhangúsága, erőnket újra és újra próbára tevő kihívásai mellett nagy szükség van az olyan lelki táplálékra, mely felerősíti, és értékelhetővé teszi a pillanatokat, melyek a múltunkat alkotják, és segítenek egy olyan élhető életet kovácsolni, melyre mindannyian vágyakozunk. Az Egy Nap az Élet ezt nyújtja az előadásra ellátogatók számára, és bebizonyítja, hogy a versek és prózák segítségével való gondolkodás szórakoztató is lehet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A Görbe tükör bájai – június 23. 16 óra

A Fónay – HUMÁNIA- Társulat év végi előadása, melyben humoreszkek hangzanak el a 20-as 30-as évektől napjainkig kortalan humorú hétköznapi párbeszédek, vidám szóváltások Ádám-Évától, férj-feleségen át a barátnők csacsogása közt egészen a nyugdíjasokig, még a „Csúnya nő” is szót kér magának. Kellemes nyári karakter-kavalkád ahol senki sem az, aminek látszik, mert játszik. Fiatal lányból hirtelen több gyermekes anya, fiatal fiúból aggastyán válhat. Mindig a hétköznapokban rejlik a legtöbb humor, és minden vicc mögött sok igazság rejtőzik, jól tudták ezt Tahi László, Undi Imre, Kellér Dezső, Kálnoki Izidor és Lakatos László humoreszk írók is. Előadásunk humoros, mégis megvan a maga komolysága, számos elrajzolt hétköznapi karaktert felvonultat, amelyben a néző magára, családtagjára, vagy egy-egy megélt szituációra ismerhet, kinevetheti saját hibáit, élete nehézségeit. Jöjjenek el, ne féljenek velünk együtt belenézni a görbe tükörbe!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Jótékonysági akció

A társulat a rendezvény ideje alatt kupakgyűjtési akciót tart egy halmozottan sérült váci kisfiú megsegítésére. Nábelek Rómeó nem sokkal a születése után agyvérzést kapott, melynek következtében lebénult, látáskárosodást szenvedett, és bizonyos mértékben szellemi fogyatékos lett. A család bármilyen műanyag kupakot (üdítős üveg, tejes doboz, fogkrém, öblítős flakon, olajos üveg stb. kupakja) szívesen fogad, az abból befolyt összeget Rómeó fejlesztésére fordítja. A műanyag kupakok leadhatók az előadások időpontjában, de akár hétköznap 16-20 óráig a Váci Dunakanyar Színház pénztárában (2600 Vác, dr. Csányi László Krt. 58.) A szervezők arra kérik a Fónays Hónapra ellátogató nézőket, hogy hozzanak magukkal néhány kupakot, segítsük hozzá együtt a súlyos beteg kisfiút egy teljesebb élet lehetőségéhez. (Fehérvári Fruzsina) ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments