A visszaszámlálás megkezdődött: jön a XXI. Váci Világi Vigalom

VVV2013A XXI. Váci Világi Vigalom ismét izgalmas és ingyenes programokkal kecsegtet, július 26. és 28 között. Retzler Péter főszervező, a Váci Városimázs Nonprofit Kft ügyvezetője a beharangozó sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy igyekeztek minden korosztálynak kedvezni a programok szervezésekor.


 

Fördős Attila polgármester felvezető szavai után Retzler Péter arról beszélt, hogy köszönet illeti a vezetőket, hogy még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is gondolnak a város polgáraira.

– A szervezést úgy próbáltuk megoldani, hogy méltó legyen ez a rendezvény is ahhoz, hogy Vác a kultúra városa. Egy nagyon érdekes és sok réteget megmozgató programot tudtunk összeállítani – mondta. Kiemelte: idén két új helyszínnel is bővül a vigalom, az egyik a Váci Dunakanyar Színház, a másik pedig a Görög templom kertje, ahol gyerekprogramok lesznek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Idén a vigalom vendége lesz többek között Demjén Ferenc, Fenyő Miklós, a Beatrice együttes, Tátrai Tibor, Oláh Kálmán és Triója, valamint a váci Klenyán Csaba vezetésével a Horizont Quintett is. Lesz egy külföldi előadója is a programnak Ralf Gauck basszusgitáros személyében. A kísérőprogramok sem maradnak el, számos kiállítással kapcsolódik a rendezvényhez a Pannónia Ház és a Vörösház is.
Borossa Zsoltné szervezési munkatárs hangsúlyozta: idén szerződést kötöttek a meteorológiai szolgálattal, akik a három napban külön figyelmet fordítanak a város időjárására és időben jelzik, ha vihar közeleg. Elmondta azt is, hogy a tájékozódást segítő táblákkal szerelik majd fel a belvárost, ezzel is segítve a közönség közlekedését.

A vendéglátás színvonalának növelésére törekednek a szervezők, erről már Csepreginé Nagy Ildikó a vendéglátásért és a kirakodóvásárért felelős konzorcium képviselője beszélt. Mint mondta, igyekeznek színvonalas kézműveseket és vendéglátókat Vácra hozni a rendezvényre.
A testvérvárosok delegációi is részt vesznek a XXI. Váci Világi Vigalmon, most azonban nem szerepelnek a programban fellépőik. Az ünnepélyes nyitóhangverseny a tavalyi évhez hasonlóan a székesegyházban lesz, ahol a 75 éves Vox Humana Énekkar a Váci Szimfonikus Zenekarral lép fel. Vác idén a rendezvényre közel 25 millió forintot biztosított. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments