Árvíz 2013, Vác: már apad a Duna, de még takarítani, fertőtleníteni kell

a városházaTúl vagyunk a nehezén, a Duna hétfőn 804 centiméteren tetőzött Vácnál, s már megindult a látható apadás – így összegezhetők az elmúlt órák tapasztalatai, amelyekről Fördős Attila polgármester és Deákné dr. Szarka Anita jegyző kedden tájékoztatták a sajtó munkatársait. A városvezető egyebek között elmondta: a következő időszakra, már figyelembe véve, hogy hamarosan a rendelkezésünkre áll az új mobilgát, egy hatékonyabb védekezési tervet kell kidolgozni.

A polgármester ismét köszönetet mondott mindenkinek, akár hivatásos, akár önkéntes volt, a helytállásért, a váciaknak a régen tapasztalt összefogásért.

árvízi sajtótájékoztató 2013-06-11

Deákné dr. Szarka Anita elmondta: kedden 14 órakor már 743 centiméter volt a vízállás, s ez jelzi, hogy megindult az erőteljes apadás. Ennek ellenére a helyi védelmi bizottság továbbra is megtartja minden nap az üléseit mindaddig, amíg erre szükség van. Ezt indokolja, hogy két fontos feladat, a takarítás és a fertőtlenítés még hátra van. A sétányról kiköltöztetett emberek kedden 16 órakor visszatérhettek otthonaikba. A Diadal téren a teljes útburkolatot műszerrel fogják bevizsgálni terhelhetőség szempontjából, mert aggályok merültek fel amiatt, hogy az árvíz során az átszivárgó vizek nem mosták-e alá az aszfaltot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

A jegyző bejelentette: minden önkéntesnek, aki kéri, igazolást állítanak ki, amelyet a munkahelyén, vagy az iskolában felhasználhat. Ezt a polgármesteri hivatalban kell kérni.

„Én személy szerint nem váciként olyan összefogást tapasztaltam a városban,  amely nagyon jó érzés volt és nagyon jó most Vác jegyzőjének lenni, ezért köszönöm mindenkinek az együttműködést” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Deákné dr. Szarka Anita. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments