Egy tragikus haláleset: volt egy kis pánik, de gyors volt a járványügyi beavatkozás

agyhártyagyulladásFertőző agyhártyagyulladásban meghalt egy gimnazista lány Vácon – számoltunk be a drámai eseményről frissen a Váci Napló Online oldalán, majd nem sokkal később nyomtatott lapunkban is. A diák – akit náthaszerű tünetekkel kezeltek – szombat reggelre hunyt el, és csak a mikrobiológiai vizsgálatok derítették ki, hogy halálát a fertőző agyhártyagyulladás kórokozója (neisseria meningitidis) okozta. Mivel nagyon sok szóbeszéd kapott lábra, az üggyel kapcsolatban kritikus kérdéseit sajtótájékoztatón fogalmazta meg Kászonyi Károly jobbikos önkormányzati képviselő.

És kapott válaszokat is. A legrészletesebb és a helyi viszonyok ismeretén alapuló választ dr. Nagy Magdolna járási tiszti főorvos küldte el a képviselőnek.

„A Járási Népegészségügyi Intézet a halálesetről és annak körülményeiről 2013. május 27-én értesült reggel 7 óra 45 perckor, dr. Monostori Klára házi gyermekorvostól, az elhunyt kezelőorvosától, miszerint az egyik 2013. május 24-én ellátott betege elhunyt, aki május 24-én kereste fel orvosát magas lázzal, hasfájással és felső légúti tünetekkel, melyet a kezelőorvos vírus okozta fertőzésnek tartott, ezért lázcsillapítást és ágynyugalmat rendelt és tájékoztatta a beteget arról, ha tünetei nem enyhülnének, illetve állapota romlik, ismételten keresse fel” – írta.

Teljes cikkünk a Váci Napló június 14-i pénteki számában olvasható.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments