Korszerűbb lett a Jávorszky Ödön Kórház

Jávorszky projektzáróKét milliárd forint összegű európai uniós és hazai támogatásnak köszönhetően a Jávorszky Ödön Kórház ellátási területén, közel 200 ezer ember magas szintű, betegközpontú egészségügyi ellátása valósulhat meg. A projekt zárórendezvényét június 28-án a kórház aulájában tartották, ahol felszentelték az épületet és a betegek, illetve a kórházi dolgozók szolgálatába állhatott a megújult intézmény.


 

A váci Jávorszky Ödön Kórház korszerűsítése című Európai Uniós pályázat kertében megvalósuló infrastruktúra beruházás egy magasabb színvonalú ellátás biztosítását tűzte ki célul. Ezt az infrastrukturális háttér modernizálásával, a tárgyi eszközök cseréjével, korszerűsítésével, igény szerint újak beszerzésével kívánta elérni.

A projekt megvalósulása támogatja az ágazati reform keretében az egészségügyi ellátásában bekövetkezett szervezeti-szervezési változásokat. A változások biztosítják, hogy az ellátórendszerben a megelőzés, gyógyítás, a gyógyulás egységes és integrált rendszere sikeresen kialakíthatóvá váljon, mely komplexitásánál fogva képes szolgálni a magas szintű, betegközpontú ellátást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A kórház korszerűsítése egyidejűleg szolgálta a hatékonyabb gazdálkodást (pl. az energiaköltségek megtakarításán keresztül), valamint a dinamikus szakmai fejlődésre is lehetőséget biztosít. Jelen projekt hátterében a megváltozott szakpolitika, az egészségügy reformja, legalább olyan hangsúlyos, mint a betegek elvárásainak való megfelelés. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments