Letartóztatták a betegtársát halálra késelő férfit

börtön rácsokkalElőzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság a váci Jávorszky Ödön kórházban pénteken tartott kihelyezett ülésén azt a férfit, aki az egyik kórteremben szerdán halálra késelte betegtársát – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az ülést követően az MTI-vel. Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a nyomozási bíró az egyelőre 30 napra elrendelt kényszerintézkedéssel helybenhagyta az ügyészség azon álláspontját, amely szerint a bűncselekmény súlyos büntetési tétele miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől, s fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Ez utóbbi aggályt az támasztja alá, hogy a váci kórház kardiológiai osztályán kezelt gyanúsított úgy vélte, többen az életére akarnak törni, ezért – ezt megelőzendő – szerdán késsel hátba szúrta a szobatársát, aki a gyors orvosi segítség ellenére a helyszínen meghalt – tette hozzá a szóvivő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Az előzetes letartóztatás idejére a gyanúsítottat átszállítják a tököli rabkórházba – mondta Gyugyi Csilla.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének korábbi közlése szerint a 60 éves fóti K. Pál szerda dél körül többször megszúrta 78 éves betegtársát, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett rajta segíteni. A férfi ellen emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást. (MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments