Pénteki testületi ülés: a mélygarázs térfelszíne életveszélyes, a város elkezdi a rendezését

a városházaPénteken délután rendkívüli ülésen döntött arról a képviselőtestület, hogy 50 millió forintot ráfordítva a mélygarázs térfelszínét befejezi. Ezzel a régóta fennálló balesetveszélyt szeretnék elhárítani, s meggyorsítani a létesítményről folyó tárgyalások lezárását, innentől ugyanis az időhúzás ésszerűtlen. Az ülésen, melyen nem volt jelen Katonáné Doman Erika (Pro Urbe) és Kiss Zsolt (MSZP), új bizottsági elnököt és tagokat is választottak.

A nemrég elhunyt Csuka István helyén egy gyertya égett az ülés alatt, melyet egyperces néma emlékezéssel kezdett meg a testület.

Elsőként a gazdasági-városüzemeltetési és vagyongazdálkodási bizottság elnökét választották meg Balkovics Péter (Fidesz) személyében, tagja lett még Jakab Zoltán (független). A pénzügyi és ügyrendi bizottságba nem sikerült tagot választani, erről a következő ülésen újra döntenek. Többszöri nekifutásra sikerült megválasztani Schmuczer Istvánnét (Fidesz) az egészségügyi és szociális bizottság tagjának.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A mélygarázs térfelszínének rendezéséről a pénzügyi és ügyrendi bizottság ülése után tárgyaltak a képviselők. A Kászonyi Károly (Jobbik) által vezetett tanácskozáson Bóth János (MSZP) is szót kért. Arról beszélt, hogy mind a beruházótól, mind pedig a banktól kapott levelet a témával kapcsolatban. Előbbi jogi aggályait fejezte ki az előterjesztéssel kapcsolatban. A bank szerinte pedig azt közölte a mélygarázs károsultaknak írt levélben, hogy ha a testület megszavazza a térfelszín kialakítását, akkor eláll minden eddigi egyezségtől.

mélygarázs belülről

Espár Péter megbízott műszaki osztályvezető elmondta: az 50 millió forintból csak csökkentett műszaki tartalommal valósulhat meg a térfelszín kialakítása. Ebbe beletartozik az útburkolat kialakítása, a közművek bevitele a föld alá és a közvilágítás. Nem kerülnek ki az utcabútorok és nem lesz növénytelepítés sem.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Dr. Kersch Ferenc, az önkormányzat megbízott ügyvédje már a testületi ülésen azt mondta: nem követ el szabálytalanságot a város, ha elhárítja a mélygarázs felszínén a balesetveszélyt. A garázs eddigi felszíni munkaterületén valaki, vagy valakik a kerítést átvágva tették szabaddá az átjárást. Az önkormányzat többször felszólította a kivitelezőt, hogy tegyen valamit, de ők mindvégig az önkormányzatra hárították a felelősséget.

A vitában Bánhidi Péter (Pro Urbe) jelezte, bár örül az előterjesztésnek, hiszen ő már többször szóvá tette, hogy a körzetében lévő mélygarázs felszíne balesetveszélyes, de tartózkodni fog a szavazásnál, mert nem ismeri a műszaki tartalmat, amelyre az 50 millió forintot szánja a testület.

Fördős Attila (KDNP) polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy ezzel a döntéssel egy harcnak vetnek véget. Úgy fogalmazott, hogy innentől kezdve időhúzásnak nincsen helye sem a beruházó, sem pedig a bank részéről. Arról is beszélt, hogy nem érti, miért kellett a városnak a mélygarázs, hiszen a parkolás most is megoldható. Hangsúlyozta: kezdeményezni fogja, hogy Vácon ismét ingyenes legyen a parkolás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

testületi ülés 2013-06-07 – mélygarázs – Fördős Attila

Végül 8 igennel és 3 tartózkodással elfogadták, hogy a mélygarázs térfelszínén elkezdődjenek a munkálatok.

A továbbiakban elfogadták az OTP-vel kötött bankszámlaszerződés módosítását, és hogy a város részt vegyen a Nemzeti Kulturális Alap szoborállítási pályázatán, Migazzi püspök szobrával. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments