Bemutatkoztak a jelöltek az időközi képviselőválasztásra

választásBemutatkoztak a jelöltek a szeptember 8-iki időközi önkormányzati képviselőválasztásra. Hárman pártok támogatását élvezik, egy jelölt függetlenként indul. Mindannyian a közelmúltban elhunyt Csuka István (Fidesz) képviselő helyét kívánják betölteni.


 

Bemutatjuk az eddig megismert jelölteket.

Terényi Attila jelöltSzéleskörű baloldali összefogással igyekszik erős választói támogatást szerezni jelöltjének, Terényi Attila nyugdíjas rendőrtisztnek az MSZP a Csuka István halála miatt megüresedett önkormányzati képviselői hely betöltésére kiírt időközi választáson. Terényi Attila mögött ugyanis a helyi szocialistákon kívül felsorakoznak a Demokratikus Koalíció és a Belvárosi Érdekvédelmi Kör aktivistái is. A jelöltbemutató sajtótájékoztatón ezt Bóth János MSZP-elnök, Krauze István DK-vezető és Lukács Ilona, a civil szervezet képviseletében szóban is megerősítette. Bóth János egyben bejelentette: a jelöltállításhoz szükséges kopogtatócédulákat már összegyűjtötték és hamarosan leadják a választási irodán.

Homokiné Garancz Adrienn jelöltA Jobbik váci szervezete is ringbe száll az időközi választáson. Bár lapzártánkig nem tartottak jelöltbemutató sajtótájékoztatót, saját honlapjukon és a Facebookon nyilvánosságra hozták, hogy Homokiné Garancz Henriettát indítják a párt színeiben a megüresedett képviselő helyért.  A hölgy könyvelő vállalkozóként dolgozik. „Magamat humán beállítottságúnak tartom, aki fogékony az emberek problémáira” – írja bemutatkozásában. „Városunkat és az itt élők mindennapjait ismerve vallom: az önkormányzat irányításában változásra van szükség. Minden képviselőnek a váciakért, a közösségért kell dolgoznia, mégpedig hittel, szívvel és becsülettel” – fogalmazta meg a részletes bemutatkozását tartalmazó szórólapon, amelyet a Jobbik váci szervezetének internetes oldalán is meg lehet nézni. A párt egyébként ugyanott több elérhetőséget is megad azok számára, akik jelöltjüket szeretnék kopogtatócéduláikkal támogatni a közelgő időközi választáson.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Kovács Ágnes jelöltA választókerület időközi választására a helyi Fidesz és KDNP. Az induló nem más, mint Kovács Ágnes, aki ebben a körzetben nőtt fel és tevékenykedik a mai napig. Azért gazdasági szakemberre esett a pártok választása, mert Csuka István személyében egy ilyen embert veszített a testület. Pető Tibor alpolgármester, a Fidesz helyi vezetője elmondta: a két párt együttműködési megállapodását követően ez lesz az első próbatétel, ahol 2014-et megelőzően a váci Fidesz és KDNP együtt indít jelöltet. Kovács Ágnes könyvelő és adótanácsadó irodát működtet a belvárosban. Eddig is részt vett a szakbizottság munkájában, segítette a várost szakértelmével. Mint mondta: szereti a Vácot, hiszen itt él és érzi a város gondjait, örömeit. Az elkövetkező két hétben felkeresi a lakókat és, bemutatkozik azoknak is, akik nem ismernék őt – hangzott el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Kiss István jelöltKiss István okleveles villamosmérnök független jelöltként méretteti meg magát a szeptember 8-iki időközi önkormányzati választáson. Bemutatkozójában azt írja, hogy indulását legfőképpen az motiválja, hogy ebben az évben lesz 25 éve, hogy az önkormányzatnak végzett munkájával szolgálja – jelenleg is – a váci polgárok és a város érdekeit. „ Mindvégig főenergetikusként, de különféle beosztásokban dolgoztam ezen időszak alatt. Mindig az vezérelt, hogy miképpen lehet a szolgálatot leghatékonyabban, pontosan és precízen ellátni. Munkámból adódóan megismertem a város ügyes-bajos problémáit, így a belvárosi 2-es számú választói körzetét is. A város üzemeltetés négy éves irányításának időszakában szerzett gyakorlat is ezt segítette és fogja segíteni. „ – írja szórólapjában. Kiss István augusztus 2-án, pénteken  17 órakor fórumot tart a Madách Imre Művelődési Központ 47-es termében, melyre szeretettel vár minden érdeklődőt! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments