Törvényi akadály gördült a Sejcei út felújítása elé

Sejcei út leromlott állapotbanMég áprilisban egy rendkívüli testületi ülés keretében döntött úgy a város, hogy saját kezébe veszi a Sejcei út problémájának megoldását. Az évek óta elhanyagolt út ugyanis az államhoz tartozott, így egy döntés értelmében kezdeményezték, hogy önkormányzati tulajdon legyen. A  költségvetésben az év elején a feladatra 10 millió forintot különítettek el.


 

A Sejcei út felújítását még korábban a körzet képviselője Balkovics Péter szorgalmazta, aki nem csak a buszközlekedés nehézségeit említette problémaként, hanem a mentők és tűzoltók nehéz eljutását is az esetekhez.

A legutóbbi testületi ülésen a képviselő rákérdezett, hogy mikor indul el az út felújítása. Pető Tibor alpolgármester válaszában elmondta: törvényi akadályai vannak az út tulajdonba vételének.

A hírt lapunknak is megerősítette az alpolgármester, aki beszámolt arról is, hogy hol tartanak a tárgyalások.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

– Az út használhatatlan állapota indokolttá tette a felújítás megkezdését. Erre az önkormányzat az idei költségvetésében tíz millió forintot különített el, de az út állami tulajdonban van. Képviselő testületi döntés értelmében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-hez (MNV Zrt) fordultunk az út önkormányzati tulajdonba vételének érdekében. Ők arról  tájékoztatták az önkormányzatot, hogy a tulajdonba vételnek törvényi akadályai vannak. Jelen pillanatban Balkovics Péterrel közösen egyeztetéseket folytatunk, annak értelmében, hogy a felújítás jogi akadályai elháruljanak. Hozzátette: mindenkinek az a célja, hogy az idei évben a felújítás megtörténjen a lakosság megelégedésére.

A másik problémás út a Rádi út, melynek felújítása hamarosan megkezdődhet – erről Tar György, a Váci Városfejlesztő Kft ügyvezető igazgatója tájékoztatta a Váci Naplót. Mint elmondta, a város a teljes felújításra 15 millió forintot különített el a költségvetésében (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments