Hétfőn becsengetnek: új világ kezdődik a közoktatásban?

Günther Miklósné-500Hétfőn becsengetnek az iskolákban, megkezdődik az új tanév, ami hoz némi változást nemcsak a diákok, de a tanárok életében is. A Váci Tankerülethez 28 iskola, 900 tanár, valamint több ezer diák tartozik. A változásokról Günther Miklósnét, a Váci Tankerület vezetőjét kérdeztük.



– Ha a diákok körében lévő változásokat nézem, akkor a legfontosabb, hogy a kerettantervek adják a munka alapját. Bejön az első, a második, az ötödik és a hatodik osztályban a mindennapos testnevelés, de megjelenik az erkölcstan és a hittan is – mondta.

– Ami az erkölcstan oktatásának bevezetését illeti, csak a jól ismert mondást idézném, mi szerint: „Neveltebb ember könnyebben oktatható!” A pedagógusok munkájában az lesz a változás, hogy 32 óra kötött időben bent kell tartózkodniuk az iskolában. Ezt én személy szerint – 12 év igazgatói munka után – helyeslem. Lehet, hogy most megköveznek, akik ezt olvassák, de igenis a tanároknak, tanítóknak bent kell tartózkodniuk az iskolákban, a gyerekekkel törődni kell, ott kell lenni köztük, s az adminisztrációt is pontosan el kell végezni. A lelkiismeretesebb, becsületesebb pedagógusoknak ez nem fog gondot okozni, hiszen eddig is így dolgoztak. Ami még változás, az az életpályamodell szerinti fizetés. Én úgy számoltam, hogy jelentősen nőnek a pedagógus bérek. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

A teljes cikket a Váci Napló mai lapszámában olvashatják!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments