Szombaton bringás parti lesz a Rádi úton

kerékpárút közlekedési táblaÖrvendetes módon nő a kerékpárosok száma szerte az országban, így városunkban is, és azoké is, akik már nem csak hobbiból, hanem munkába járáshoz is előszeretettel használják ezt a közlekedési eszközt. Augusztus 3-án a Rádi úti kerékpárúton felavatjuk az SBR-megállót, ami talán egy újabb színfoltja a városnak, egy kis pihenőhely az arra karikázók számára.



A KRESZ-szabályok, és azok közelmúltbeli sokadik változásai is rossz hatékonysággal épülnek be a mindennapok közlekedési gyakorlatába. Sokszor láthatjuk, hogy a kerékpárosok fittyet hánynak a legalapvetőbb szabályokra is. Pedig nem kell hozzá fizikusnak lenni, hogy kijelentsük, egy kerékpáros és gépkocsi találkozásakor legkevésbé a gépkocsit vezetője sérül meg. A közúti balesetek 11 százalékát kerékpáro-sok okozzák, ami figyelmeztető és elgondolkodtató szám.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A nyári szünetben a gyerekek is sokkal többet bicikliznek, sok időt töltenek az utcán, közterületen, gyakran csoportosan haladnak, próbálkoznak különböző kunsztokkal megvillanni egymás előtt. Ezt az autósok nem mindig veszik jó néven, és egyre gyakoribb a gyalogos kerékpáros konfrontáció is.

Sok család ma már együtt indul kerékpáros túrára. A csoportban való kerékpározásnak szintén megvannak a maga veszélyei, és szabályai, így ezt is tanulni és gyakorolni kell. Hazánk kerékpár út hálózata az elmúlt 10 évben ugyan dinamikus fejlődött, de még mindig elégtelen, és ráadásul ez újabb veszélyforrásokat rejt magában.

kerékpáros - érdekes felvétel

Augusztus 3-án a Rádi úti kerékpárúton felavatjuk az SBR-megállót, ami talán egy újabb színfoltja a városnak, egy kis pihenőhely az arra karikázók számára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Ennek keretében nem csak vendégül látjuk a bringásokat egy kellemes délután keretében, de sok játékkal és programmal igyekszünk a kerékpározás veszélyeire, és a követendő, helyes magatartásformákra is felhívni a figyelmet. A Váci Rendőrkapitányság és a Váci Mentőállomás munkatársai mellett, – akik elmondják majd azt is, melyek Vácon a legveszélyesebb helyek, ahol a legtöbb baleset történik-, a Váci Baleset-megelőzési Alapítvány is  segítségünkre lesz. Ők a bringázásban rejlő veszélyeket egy kerékpáros ügyességi pályán mutatják be, melyet a Korall diszkont parkolójában építünk fel. Három korcsoportban mérhetik össze tudásukat itt a bringások, a 10 év alattiak, felettiek, és a felnőttek számára külön versenyszámokat írunk ki.

Az Aranydió Alapítvány (www.aranydio.eu) által szervezett, sok játékkal és versennyel tarkított rendezvényen ingyenesen lehet részt venni.
Várjuk a váci, Vác környéki bringásokat,  és különösen az együtt kerékpározó családokat augusztus 3-án 14 órától a Rádi út 8. szám előtt. Esőnap augusztus 10. Bővebb információ a rendezvény honlapján www.bringa.sbr.hu-n. Figyeljünk egymásra!  (Borsós Attila)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments