Szakmai napot tartottak a kórházlelkészi önkéntesek

Barátok temploma - Géza király tér-520Hatodik alkalommal tartottak szakmai napot a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának önkéntesei.



A szakmai napra ezúttal vendégek is hívtak. A Ludányhalásziban működő Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet lakói nemcsak a nyitó szentmisén vettek részt, amelyet György Alfréd kamilliánus mutatott be. A zenei szolgálatot a Barátok-templomának gitáros ének- és zenekara végezte.

Az ipolyparti vendégek előadták az egyik lakó, Lázár László írta és rendezte Lélekkel látni című musical operáját is. Az otthon lakói, különböző betegségeik terhei ellenére lelkesen, nagy lendülettel és örömmel énekeltek, jelenítették meg az opera különféle színeit.

A hallgatóság, a kórházlelkészi szolgálat önkéntesei, szívük mélyéig meghatva, felállva ünnepelték, tapsolták azokat az előadókat, akik szellemi korlátjaik következtében, mélyről fakadó érzelmeiktől vezérelve ajándékozták meg művészetükkel a hallgatóságot – írja beszámolójában Csordás Mirjam. A betegek között végzett szolgálatban pont ezt a tudományt, a lélekkel látás mesterségét kell felsőfokon elsajátítani és alkalmazni – fogalmazza meg tapasztalatát a kórházi lelkigondozó.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A szakmai nap további részében György Alfréd és Kovácsné Treer Mária gyásztanácsadó, mentálhigiénés lelkigondozó előadását hallgathatták meg a résztvevők. A napot gazdagította a közös éneklés, az ebéd és a beszélgetések. (Magyar Kurír)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments