Testületi döntések: pályáznak és fellebbeznek

a városházaSzűk egy óra alatt tárgyalta meg a képviselőtestület a pénteki rendkívüli ülés napirendjét. Igaz, csak két témában kellett dönteni, de némi, a baloldalról indult politikai adok-kapok után mindkét előterjesztés zöld utat kapott.



Elsőként arról született döntés, hogy a város jelentkezik A megyei önkormányzati tartalékról és a helyi önkormányzatok működőképessége megőrzését szolgáló 2013. évi kiegésztő támogatás címmel meghirdetett pályázatra.

Mint Fördős Attila polgármester elmondta, néhány napja helyettes államtitkári szinten egyeztettek arról, hogy Vác eséllyel indulhat. A pályázati anyag összeállítása során elkészített számítások alapján a város mintegy 700 millió 540 ezer forintot szeretne kapni, ebből vissza tudnánk fizetni az egyik multi által korábban iparűzési adóként átutalt, de végül túlfizetésnek minősülő 510 millió forintját, valamint néhány szállítói tartozást is rendezni lehetne.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

A képviselők egyhangúlag, 12 igennel fogadták el az előterjesztést.

Ezt követően a Váci Távhő Kft-re kirótt mintegy 54 millió forintos büntetés következményeit tették mérlegre. Az önkormányzat kiállt cége, és annak vezetése mellett, úgy ítélve meg, hogy nem követtek el hibát, a fogyasztókat egyetlen fillér kár sem érte. Viszont rossz döntésnek tartják a fogyasztóvédelem határozatát, ezért fellebbezést nyújtanak be.

A testület üléséről teljes részletességgel a Váci Napló következő, október 4-i számában olvashatnak.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments