Hollywoodi történet a Váci Dunakanyar Színházban

Haumann PetraEgy sziporkázóan szellemes romantikus vígjátékkal várja a nézőket a Váci Dunakanyar Színház november 15-én, pénteken 19 órai kezdettel, Miller Zoltán és Haumann Petra főszereplésével, Szerelmek az égből címmel.

A történet egy harmincas pesti nőről és egy amerikai forgatókönyvíróról szól, akik mindketten élik többé-kevésbé elrontott életüket, képtelenségnek tűnik, hogy összejöjjenek. Lelkük mélyén tudják, hogy változtatni kellene, de nem tudják, hogy hogyan, hisz ilyen nagy váltások csak hollywoodi filmekben vannak. Vagy mégse? Belső énjük hirtelen, pont egy időben fellázad, és leküzdve eddigi félelmeiket, korlátaikat, hibáikat, kalandos véletlenek folytán Edit (Haumann Petra – képünkön) és Richard (Miller Zoltán) egymásra találnak.

A darab a Woody Allen-i és magyar hagyományokon alapuló humort ötvözi, s egyben romantikus, szívmelengető igazságokat rejt magában. Vajda Anikó, számos színpadi adaptáció, színdarab, tévésorozat szerzője (Hyppolit, a lakáj, Villa Negra, Nem tudok élni nélküled, Família Kft) újszerű stílust teremtett, amerikai derűvel felfrissítve az eddig szokásos magyar vígjátékokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

Eztán sem áll meg az élet a színházban, november 17-én, vasárnap 18 órakor Smál Gábor, a Fónay – HUMÁNIA – Társulat tagjának önálló estjét tekinthetik meg az érdeklődők Egy nap az élet címen.

Az előadás során azokra a kérdésekre próbál meg választ találni a magyar irodalom jeles alkotói mondanivalóinak felhasználásával, amelyek gyakorlatilag mindenkit érdekelnek, mindenkit foglalkoztatnak – függetlenül életkortól. Ilyen alapvető kérdésekre kell itt gondolni, hogy milyen módon, milyen keretek között kell illetve érdemes élni az életet?

Az est folyamán azonban olyan – mindenki életében meghatározó szerepet betöltő – témák is terítékre kerülnek, mint a haza, az anya, az egészség, a szabadság, szerelem, hit, s természetesen a számára fontos színház sem hiányozhat. (Péter Tamara)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments