Szemétszállítás Vácott: jövőre változások várhatók

kukaürítés-150Négy új kukáskocsit vásárolt a Váci Hulladékgazdálkodási Kft, a járműveket az elmúlt héten szerdán vették át. Ezek már alkalmassá tehetők arra, hogy 2014-ben a cég bevezesse a chipes ürítési rendszert, amelynek az a lényege, hogy mindenki csak a ténylegesen elszállított hulladék súlya után fizet majd. Ugyancsak jövőre tervezik az otthoni szelektív gyűjtés elindítását is.

Dr. Filó András ügyvezető igazgató szerint ezt egészíthetné ki a már korábban is szóba került mobil hulladékfeldolgozó telepítése, mert az újrahasznosítható anyagokat a cég maga értékesíthetné. Ezzel új munkahelyeket is lehetne teremteni.

A kft egyelőre pénzügyileg, ha nehezen is, de tudja fedezni a működési kiadásokat, ám szeretnék csökkenteni a kintlévőségeiket. A polgárok és a cégek tartozása nem haladja meg az éves árbevétel 10 százalékát. Ha valaki a többszöri felszólításra sem fizet, akkor kezdeményezik a szemétdíj adók módjára való behajtását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Teljes riportunk a Váci Napló november 8-i pénteki számában olvasható a témához kapcsolódó további érdekes információkkal.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments