Iványi Károlyné és a DDC váci gyára a Hattyú-díjas

A Hattyú-díj kitüntetettjeiIdén is átadta a Váci Értelmiségi Klub a Hattyú-díjakat. Ebben az évben is ketten vehették át: Iványi Károlyné, a Madách Imre Művelődési Központ nemrég nyugdíjba vonult igazgatója és a Duna-Dráva Cement Kft váci gyárának kollektívája az elmúlt 50 évi munkájáért.

Az ünnepélyes díjátadásra csütörtökön este a Vácz Remete Étteremben került sor, ahol a klub tagjai mellett Hemela Mihály elnök köszöntötte a díjazottakat. Először felsorolta, hogy az elmúlt években kik vehették át az elismerést.

Elmondta: azok kapják ezt a díjat, akik valamit tettek a város fejlődéséért és nyomot hagynak a város történelmében, hétköznapi életében, kultúrájában.

– A díj elsősorban erkölcsi, tiszteletet kifejező elismerés, mely a Hattyú-díj oklevéllel és egy hattyús tortával jár. Az értelmiségi klub több mint 15 éves. Folyamatosan próbáljuk az értelmiségieket összefogni és olyan programokat kínálni, amely érdeklődésre tart számot  – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Iványi Károlyné az elmúlt években sokat tett Vác kulturális életéért, munkájával öregbítette a település hírnevét. Az igazgatónőnek nagy része volt abban, hogy megkaptuk a Magyar Kultúra Városa kitüntető címet. Távozásakor egy nagyon jól működő, a váciak és környékbeliek által rendszeresen látogatott intézményt adott át.

A DDC Kft a társadalmi felelősségvállalási elkötelezettsége alapján az elmúlt évtizedekben számos városi kezdeményezést támogatott. Nemrég adták át például a DDC ösztöndíjait, tehetséges általános és középiskolásoknak, és eredményt hirdettek az általuk évek óta kiírt Zöld Megoldás pályázaton.

A díjátadás után Koltai Imre, a cementgyár egykori igazgatója emlékezett vissza a cég elmúlt éveire. Végül közös vacsorával ért véget az ünnepélyes díjátadó. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments