Olcsóbb az üzemanyag, Vácott kicsi az árverseny

tankolásCsökkentette bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. Egyes elemzők szerint nem várható jelentősebb emelkedés a piacon a következő hetekben sem.

A benzin átlagára így 399-400 forint, a gázolajé 417-418 forint lett. A Mol legutóbb január 2-án, csütörtökön változtatott a benzin árán, 5 forinttal emelte. Akkor a dízel ára nem változott.

A benzinár tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

A váci kutaknál nem jelentős az árkülönbség, általában két-három forintot spórolhat az, aki megkeresi a legolcsóbb helyet. Legközelebb Váchartyánban van olcsóbb töltőállomás, ott a vácinál átlagosan öt forinttal kevesebbet kell fizetni a benzinért és a gázolajért.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

A világpiacon a dollár gyengülése miatt 100 dollár alá esett a kőolaj hordónkénti ára. Ez azonban az idehaza meghatározó szerepet betöltő, de többségében nem magyar kézben lévő MOL-nál csak később jelentkezik, ezért gondolják úgy sokan, hogy további árcsökkenés várható a közeljövőben. A hosszútávú prognózis is azzal számol, hogy nem lesz drasztikus drágulás, sokkal valószínűbb az árak stagnálása. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments