Nem Vácon dőlhet el a parlamenti választás

választásElkészítette a Republikon Intézet a választókörzetek erősorrendjét. A felmérés szerint a 106-ból jelenleg 17 körzetben nyerne valószínűleg az ellenzéki összefogás jelöltje akkor is, ha a Fidesz nagy aránnyal nyeri a választást. A jobboldal jobban áll, 33 olyan körzet van, amelyben még a baloldal országos többsége ellenére is nyerne a mostani kormánypárt.

A jobboldal legstabilabb körzeteinek Csorna, Körmend és Kecskemét számítanak, de szintén stabil Fidesz-győzelem várható többek közt Debrecenben, Győr 2-es körzetében, Pápán, Székesfehérváron, Zalaegerszegen, Sopronban, vagy épp Hódmezővásárhelyen is – írja a hír24.

Taxi-kockaAz ellenzék legerősebb bástyája Budapest: a tíz legstabilabb körzetből, ahol az összefogás győzelme valószínűsíthető, kilenc fővárosi, csupán Tatabánya ékelődött be közéjük. Sőt, a húsz budapesti választókörzet közül 13-ban nagy eséllyel ellenzéki győzelmet prognosztizálnak, hetet pedig billegőnek soroltak be. Vidékről Tatabánya mellett Miskolc, Szeged, Dunaújváros, valamint Pécs 1-es választókörzete az, ahol még egy komoly országos jobboldali előny mellett is nagy győzelmi eséllyel indulna az ellenzék.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Az elemzés szerint a Pest megyei 4. számú választókerületben induló Kiss Zsolt szocialista jelöltnek viszonylag kicsik az esélyei, hiszen a listán mindössze a 70. helyre került ez a választókerület az ellenzék lehetőségeit mérlegelve.

Az 56 billegő körzet közt található többek között Szombathely, Gödöllő, Veszprém, Győr 1-es körzete, Kaposvár, Békéscsaba, Nyíregyháza, Esztergom, és Pécs 2-es körzete is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments