Két szarvast lőtt az éjszaka, a feleségét is megbüntetik

elejtett szarvasLopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya K. Pál 50 éves penci lakos ellen. A felderítésben váci rendőrök is részt vettek.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2013. február 1-jén éjszaka két szarvast ejtett el egy vadászterületen, majd az állatokat – engedély nélkül – elszállította.

Az eljárás során a nyomozók a gyanúsított autójának csomagterében két állati eredetű bordát foglaltak le, melyekről a kirendelt genetikai szakértő megállapította, hogy azok gímszarvas bordák.

Egy penci hétvégi házban a rendőrök véres kést és gumikesztyűt találtak, melyekről kiderült, hogy az azokon lévő vérszennyeződés a fent említett állattól származik.

A váci rendőrök a gyanúsított lakásán házkutatást tartottak, melynek során állatbőröket, kitömött állatokat és trófeákat foglaltak le. Ezek között voltak védett fajok egyedei is, többek között mókus és macskabagoly. Ezekről a gyanúsított 53 éves felesége úgy nyilatkozott, hogy azokat ő találta. Így az asszonyt természetkárosítás bűntett elkövetésének, férjét pedig lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Az ellenük folytatott eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.  (Váci Napló – képünk illusztráció) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments