Még hűvös az éjszaka, de egyre több a napsütés

időjárásLassan eljön a tavasz – ez olvasható ki az idokep.hu előrejelzéséből. Február végén lesz egy kis lehülés, de aztán a nyárig meg sem áll a hőmérő higanyszálának emelkedése.

Hétfőn változóan, erősen felhős idő mellett a déli, délkeleti tájak kivételével hosszabb-rövidebb időszakokra szinte mindenhol kisüthet a nap. Utóbbi tájakon néhol kisebb eső, zápor kialakulhat. Mérséklődik a légmozgás. Hajnalban -1 és +5, délután pedig 8 és 13°C között alakul a hőmérséklet.

Kedden a hajnali párásság megszűnése után változóan felhős-napos időre van kilátás, ezen belül a több napsütés előreláthatólag nyugaton, délnyugaton várható. Északnyugaton megerősödhet a délies szél. Az ország nagy részén kevéssel 10°C fölé emelkedik a hőmérséklet.

30_napos_elore

Szerdán a változóan felhős idő mellett néhány órás napsütésre is számíthatunk. Időnként a Dunántúlon élénk lehet a délies szél. Kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Csütörtökön és pénteken is folytatódik az enyhe, tavaszias idő, pénteken a megerősödő déli, délkeleti szélben helyenként már 15 fok fölé emelkedhet délutánra a hőmérséklet. Időnként ugyan több lesz a felhő, de csak néhol alakulhat ki jelentéktelen csapadék. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments