Szombaton indult az ingyenes készpénzfelvétel

20 ezer forintos bankjegyekSzombattól indult a pénzügyi rezsicsökkentés: a lakosság havonta kétszer ingyenesen vehet fel készpénzt, összesen 150 ezer forintot, bármelyik bankautomatából. Februárban azok élhetnek a lehetőséggel, akik az első határidőig, január 20-ig erről nyilatkoztak bankjuknál.

Az ügyfeleknek figyelni kell arra, hogy ne lépjék túl a 150 ezer forintos keretet, mert az a fölötti részre a bank már ATM használati díjat számol fel.

A nyilatkozatot csak egyszer kell leadni. Aki az adott hónap 20-ig erről rendelkezik már a következő hónapban, a 20. nap után igénylők pedig az utána következőben élhetnek a lehetőséggel. A bankszövetség információi szerint a banki ügyfeleknek már a háromnegyede regisztrálta magát az első határidőig – írja az fn.hir24.hu.

A nyilatkozatok a bankfiókokban, vagy az internetbankon keresztül adhatók le, az intézmények nem kötelesek mindkét lehetőséget biztosítani, előfordulhat, hogy – akár átmenetileg is – csak bankfiókban van erre lehetőség.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

A számlavezető banknál arról is kell nyilatkozni, hogy mely bankszámláról veszi igénybe az ügyfél a kedvezményt. Az új törvényi rendelkezést a pénzforgalmi szolgáltatást nyújtó intézményeknek kell alkalmazniuk, például hitelintézeteknek, takarékszövetkezeteknek.

Az MNB korábbi ismertetése szerint a jogszabály alapján a nyilatkozat megtétele révén bármely Magyarországon elhelyezett ATM-ből (nem csak a bank saját automatájából) lehet havonta kétszer ingyenesen készpénzt felvenni; a bankkártyával nem rendelkező ügyfelek pedig ezt a számlavezető pénzintézetük bankfiókjaiban tehetik meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments