Csatlakozz a Föld Órájához: kikapcsolás, felvonulás

Föld órájaAz elmúlt esztendőkhöz hasonlóan városunk idén is csatlakozik a WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet világméretű kezdeményezéséhez, a Föld Órája akcióhoz.

Fördős Attila polgármester előterjesztésére a márciusi testületi ülésen a képviselők egyhangú szavazással döntöttek a globális felmelegedés elleni összefogást szimbolizáló kezdeményezéshez való csatlakozásról. Ennek keretében március 29-én, szombaton egy órára a váci díszkivilágítás is kikapcsolásra kerül és kérik, hogy a háztartásban lévő fények kikapcsolásával a lakosság is csatlakozzon az este fél kilenctől fél tízig tartó akcióhoz.

A város egyúttal ezen a napon fáklyás felvonulást szervez, amely 20.30 órakor a Március 15. térről indul a Konstantin térre és amely akcióra tisztelettel várják a váci polgárokat is. A WWF (World Wide Fund for Nature – Természetvédelmi Világalap) egyben versenyt is hirdet: keresik a Föld Órája Fővárosát. A versenyen indul városunk is, a sikeres részvétel Vác lakóin múlik. Az a település viselheti ugyanis ezt a rangot, amely a lakossági létszámhoz viszonyítva a legtöbb regisztrációt teszi meg a foldoraja.hu weboldalon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Kérjük, csatlakozzon ön is a kezdeményezéshez, hiszen bolygónk védelme közös ügyünk! – kéri a városháza a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott felhívásában. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments