Jön a tavasz, kezdődik a macska-egér harc a főtéren

főtér virágokkal-szerkMég igazán meg sem érkezett a tavasz, az elmúlt hetek kevésbé hideg estéin, a hétvégi napokon máris benépesült esténként a főtér.

Nem mondhatjuk, hogy mindenki örömére, mert sokan azt állítják, hogy minden ott folytatódott, ahol tavaly abbamaradt: szombat esténként, éjszakánként fiatalok iszogatnak és hangoskodnak, az üvegeket szanaszét dobálják, s ha nincs más megoldást, a kövek, padok árnyékában pisilnek.

Nemrég két olvasónktól is kaptunk levelet, mindketten ugyanarról írtak. „Tegnap egy olyan dolognak voltam szemtanúja, hogy szinte nem akartam hinni a saját szememnek. Mikor beértem a főtérre, előttem egy 16-17 év körüli fiatal sokkolóval kergette a barátját” – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Zoltán, akinek megerősíti szavait Bence is: ő is látta a történteket. Szóltak a közelben lévő polgárőröknek, de úgy tapasztalták, nem történt hatékony intézkedés.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

– A Váci Naplótól kapott tájékoztatás alapján beszéltem az éppen akkor szolgálatban lévő kollégáimmal és a tanulságokat levonva kértem, hogy a jövőben gyorsabban és hatékonyabban lépjenek fel a rendbontókkal szemben – mondta lapunknak Somogyi László, a Földváry Károly Polgárőrség megbízott vezetője.

A teljes cikk a március 7., pénteki Váci Naplóban olvasható.  ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments