Vácott az IBM-nél jártak a kormányzati vezetők

kormányhivatalos vezetők az IBM-benTarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott az IBM Magyarország váci gyárában tett látogatást Bíró Marcell közigazgatási államtitkárral és Vetési Ivánnal, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának vezetőjével közösen február 18-án.

Az eseményről a kormányhivatal rendszeresen szétküldött hírlevelében most számoltak be.

Tarnai Richárd a látogatás kapcsán elmondta: 2010-ben a kormány azt a célt tűzte ki, hogy Magyarország legyen Európa termelési központja. A bátor stratégia bevált, az ország ma erősebb, mint a válság előtt volt. Bíró Marcell államtitkár kulcsfontosságúnak nevezte az IBM jelenlétét a magyar nemzetgazdaság sikere szempontjából.

Az 1936-ban alakult IBM cég már 70 éve van jelen Magyarországon. A váci székhelyű IBM Data Storage Systems Kft megnövekedett termelése és bővülése révén most még több diplomás álláskeresőnek biztosít hosszú távon munkahelyet és karrierlehetőséget. A cég a 20. helyen áll a legsikeresebb magyarországi vállalatok rangsorában az éves nettó árbevétele alapján.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Veres Zsolt, az IBM Magyarország vezérigazgatója a gyárlátogatást megelőző megbeszélésen elmondta, a cég főprofilja a nagy kapacitású háttértárolók gyártása, végösszeszerelése. Flexibilis gyártósorainak köszönhetően az üzem könnyedén képes a legújabb fejlesztésekre átállni, ami lehetővé teszi a műszaki fejlődést, naprakészséget és a folyamatos munkát.

A gyárban tett látogatás során többek között a összeszerelő csarnokot, ellenőrző csarnokot és a hőkamrákat látogatták meg a vendégek. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments