Júniustól változhat a helyi buszok mentrendje Vácott

Volászbusz buszaA helyi buszközlekedés teljes átszervezéséről döntött februári ülésén az önkormányzat illetékes bizottsága, így a téma hamarosan a képviselőtestület elé kerülhet.

A javaslat lényege, hogy elindítják a régóta tervezett körjáratokat, ami azt jelenti, hogy egy állandó útvonalon, ugyanabban az időben két, egymással szemben haladó busz megy végig, a menetrend szerint meghatározott megállókat érintve. A változásoknak vannak kedvező és kedvezőtlen hatásai – derül ki a szakmai véleményekből.

olvasd el3A Volánbusz vezetőinek véleménye szerint a városban jelenleg nagyobb a buszközlekedés kapacitása, mint amennyit az önkormányzat finanszírozni tud, ezért az elmúlt hónapokban jelentős tartozás halmozódott fel a társaság felé. Egy ésszerűbb menetrend beállítása egyben azt is jelentheti, hogy néhány hónapon belül egyensúlyba kerülhetnek a kiadások és a bevételek – állítják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

A kedvezőtlen hatások között kell megemlíteni, hogy lesznek olyan városrészek, ahol az eddiginél ritkábban lehet majd csak felszállni a városi buszokra. Egyes megállókban csupán a helyközi járatok vesznek fel utasokat.

A városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság február közepén tárgyalt a témáról, akkor az ülésre meghívták a Volánbusz képviselőit is. A céget Kameniczky Ákos vezérigazgató-helyettes és Huszár Péter Pál forgalomfejlesztési főmunkatárs képviselte. A szakemberek vetített prezentáción mutatták be az eddigi tapasztalatokat és a megoldási lehetőségeket.

A Váci Napló most pénteken megjelenő számában részletesen ismertetjük a terveket. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments