Szakközépiskolai képzést támogat a Suzuki Vácon

Dudás Tibor igazgató Király Endre - Suzuki átadás-520A Magyar Suzuki Zrt újabb autót ajánlott fel szakközépiskolás diákok autóipari tanulmányainak támogatására.

Több mint tizenöt éve tart az együttműködés a Magyar Suzuki és a váci Király Endre Ipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium között. Az autógyár által adományozott tanulóautók az iskola autótechnikus, autószerelő és karosszérialakatos szakmákat elsajátító diákjainak elméleti és gyakorlati képzését segítik.

2012 előtt a Magyar Suzuki jelentős mértékű szakképzési hozzájárulással támogatta az iskolában folyó szakmai oktatást. Az utóbbi években gyakorlati képzéssel egybekötött gyárlátogatást szervez az autógyár a diákok számára, amelynek során a Suzuki oktatóbázisán élesben találkozhatnak az autószerelési technikákkal; mindemellett tanulóautókkal segíti a váci intézményben zajló gyakorlati oktatást – írja az autoszektor.hu.

Az első generációs Swift, Ignis és Wagon R+ modellek után idén tavasszal egy újabb Swift érkezik az esztergomi gyárból az iskolába. Az autók segítik a diákokat szakmai tudásuk elmélyítésében. Az esztergomi autógyárba havi rendszerességgel érkeznek iskolai csoportok is, a tanulók itt a Magyar Suzuki munkatársainak vezetésével gyakorlati képzésben vesznek részt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A képzés színvonalát jelzi, hogy tanulmányaik befejezését követően szinte minden diáknak sikerül elhelyezkednie autóipari vállalatoknál. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments