VÁLASZTÁS: Harrach Péter biztosan nyerte a voksolást

Harrach PéterAz országos választási információk szerint a 4. számú váci választókerületben 98,86 százalékos feldolgozási arány mellett Harrach Péter nyerte a választást. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható, hogy a voksok 46,75 százalékát kapta a Fidesz-KDNP jelöltjeként a politikus.

Az adatok azt mutatják, hogy a  72.235 szavazásra jogosult állampolgárból 46.498 adta le voksát, ez 64,37 százalékos aránynak felel meg. A szavazólapok 98,94 százaléka érvényes volt.

Az adatok szerint a választáson a legtöbb szavazatot Harrach Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta (46,75), mögötte Kiss Zsolt, az MSZP több más párt által is támogatott indulója végzett (24,83), megelőzve a Jobbik színeiben induló Fehér Zsoltot (20,08).

Dengelegi Zsuzsa, az LMP jelöltje 4,13 százalékkal lett a negyedik, a többi tizenöt jelölt voksainak aránya nem érte el külön-külön az egy százalékot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

Érdekessége a választásnak, hogy Kiss Zsolt Vácott a 30 körzetből egyben győzni tudott: a művelődési központban a 11. számú körzetben szavazók többsége őt látta volna szívesen a parlamentben.

A 19. számú, Naszály úton lévő szavazókör eredményeit még nem tették közzé, mert itt adhatták le voksukat az átjelentkezettek és a külképviseleteken szavazók. Nagy valószínűséggel ez semmilyen módon nem befolyásolja a végeredményt.

Az adatok nem véglegesek. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments