Gyermeknap Csizmás kandúrral és Levente Péterrel

Levente PéterA váci Madách Imre Művelődési Központ az eddigi hagyományokat folytatva egész napos eseménysorozattal ünnepli a gyermeknapot, amely május 25-én lesz.

Több, mint hat évtizede ünnepeljük a világ számos országához hasonlóan, május utolsó vasárnapján a gyermekeket. Az önkormányzatok, kulturális intézmények, civil szervezetek változatos programokat szerveznek, azonban ezek középpontjában is a gyermekek állnak.

A reggeli órákban a kreativitásukat, fantáziájukat és kézügyességüket vethetik latba a gyerekek, akik kedvük szerint kidekorálhatják a kulturális intézmény előtti járdát rajzaikkal. A 10 órakor rajtoló aszfaltrajz-versennyel egy időben nyitja ki képzeletbeli kapuját az aulában berendezett Bütykölde. Kézműves foglalkozásokkal egész nap várják a kicsiket és nagyokat a szervezők. A Maklári terembe elsősorban hat éves korig térhetnek be az apróságok, hogy szüleikkel, nagyszüleikkel együtt részesei lehessenek egy igazi nagy, élőzenés, mondókás, bábozós kalandnak a Babaszínház tolmácsolásában. A Tükörterem erre a napra játszóházzá változik és egyebek mellett ugrálóvárral gondoskodnak az intézmény munkatársai a gyerekek felhőtlen szórakozásáról, míg az udvaron igazán különleges, elmés és tudományos játékok próbálhatóak ki. A Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium, valamint a Família Gladiatoria látványos bemutatója zárja a délelőttöt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Előadások is tarkítják a városi gyermeknap kínálatát. A Grimm testvérek meséje, Az aranyhajú leány története musicalként elevenedik meg a Pódium Színház előadásában 11 órától, míg Csizmás Kandúr kalandjait a Silverstar Művészképző Iskola néptánc csoportja adja elő 13 órától. 14 órától négylábúak „uralják” a teret, ugyanis ekkor veszi kezdetét a Kutyaduma Központ látványos bemutatója, amit a Tűzfészek Társulat gólyalábas bohócműsora követ 15 órától. Szintén ettől az időponttól a Váci Makettklub vezetője, Völgyesi Viktor a makettezés rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket. Hertel Szilvia interaktív, képességfejlesztő táncra, míg Steidl Anita és a Tini Dance Team Kacsatáncra hívja a jelenlévőket. A rendezvény zárásaként, ha úgy tetszik főattrakcióként egy igazi Varázs-órát tartanak 17 órától a színházteremben, ahol is a Jászai Mari-díjas Levente Péter lép színpadra a Nagy Varázslóként. A Kacagó koncert című interaktív előadásra 4-104 éves korig várják a kicsiket és nagyokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A rendezvény keretében kirakodóvásár, valamint rendőr-, mentő-, és tűzoltóautók bemutatója is lesz. A programok az Aranyhajú leány című előadáson és Levente Péter műsorán kívül ingyenesek. Utóbbira 1000, míg az előbbire 500 forintért  lehet elővételben belépőjegyet vásárolni a Madách Imre Művelődési Központban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments