GYORSHÍR: Nem lesz a baptistáké a Boronkay

Boronkay logóE sorok írásakor, csütörtökön délelőtt még javában zajlik a képviselőtestület soros, májusi ülése. A tanácskozás elején egy előterjesztésből kiderült: a minisztérium megfúrta a Boronkayból indult, és a szülők, valamint a tanári kar által is egyértelműen támogatott kezdeményezést, hogy az iskola egyházi fenntartásba kerüljön.

„2014 januárjában a Magyarországi Baptista Egyház vezetése kérte az Emberi Erőforrások Minisztériumának hozzájárulását az iskola fenntartói jogának a Baptista Egyház számára történő átadásához a 2014/15-ös tanévtől. A KLIK felterjesztését követően  a minisztérium nem járult hozzá a fenntartóváltáshoz.

A döntésről a KLIK Ceglédi Tankerületének (az iskola hozzájuk tartozik – a szerk. megjegyzése) szakképzési felelőse személyesen számolt be a Baptista Egyház oktatási felelősének” – olvasható a KLIK önkormányzathoz eljuttatott levelében.

Felhívtuk Fábián Gábor igazgatót, aki tőlünk értesült a KLIK levelének tartalmáról. Mivel a történtek hátterét nem ismerik, velük nem egyeztettek, így hivatalosan nincsenek információik az ügyben – tette hozzá a Váci Napló érdeklődésére az iskola vezetője. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments