Vadkacsasirató: gondoljatok rájuk egy percig váciak!

vadkacsák az utcán-520Az elmúlt napokban többen is találkozhattak azzal a vadkacsa-párral, amely a legtöbbször gyalogosan sétált a Báthori utcában. Minden jó érzésű közlekedő felfigyelt a szokatlan helyzetre és tudta, mit kell tennie. Kivéve egy autóst.

Föld napja, víz napja, madarak napja – már mind van. Csak a hozzá való tisztesség nem elég. Vác városa két gyönyörű fiatal vadkacsával lett szegényebb április 29-én. A városunkat a magukénak is tekintő jószágok – kétségtelenül megsértve a KRESZ szabályait – a Báthori utca 3. szám előtt sétáltak az úttesten, amikor két kedves autós társunk fékezve megvárta, amíg elsétálnak, a harmadik azonban, akit jóval erősebb és elegánsabb kocsijában már úgyis zavarhatott, hogy lassítgatással feltartják, minden további nélkül keresztülhajtott rajtuk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Ha egy állat féktávolságon belül kerül a kocsi elé, természetes, hogy elütik. De vajon normális-e, hogy a Báthori utcán, két fékező kocsi után még féktávolságon belül kerülhessen bárki és bármi a kocsink elé? – teszi fel a kérdést a Váci Napló egyik olvasója, aki levelet írt szerkesztőségünknek.

És akinek erősebb kocsira telik, annak miért nem telik egy kicsivel több körültekintésre? Persze, ezek csak gazdátlan állatok voltak. Gazdátlanok? Miért? Vác városa szegényebb lett a két kacsa halálával.

"Egy jótét lélek az úttest szélére húzta, mi pedig május 2-án tisztességgel eltemettük őket. Gondoljatok rájuk sajnálattal egy percig váciak" – írta szerkesztőségünknek. (Váci Napló – képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments