Zárkából a bíróságra: rátámadt a börtönőrökre a rab

börtön rácsokkalA jelenleg előzetesét Vácon töltő férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és zaklatás miatt emelt vádat a kaposvári járási ügyészség.

– Akad olyan zárka, ahol jól érezte volna magát? – tette fel az adekvát kérdést a bíró, miután a vádlottak padján ülő 37 éves férfi szép sorban végigelemezte, miért tiltakozott a kaposvári börtön egyes cellái ellen. Ellenkezése odáig fajult, hogy előbb nekirontott a börtönőröknek, majd miután a bv-sek földre vitték és megbilincselték, megfenyegette őket, értesíti rokonait, akik majd ellátják az őrök családtagjainak baját, míg felügyelőivel maga bánik el szabadulása után: fejszével vágja szét a fejüket, ha kiszabadul.

Mindezek után nem meglepő, hogy a kaposvári bíróságon jól ismert, többszörösen büntetett előéletű, jelenleg előzetesét Vácon töltő férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és zaklatás miatt emelt vádat a járási ügyészség – írja a sonline.hu.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A nyolc általánost végzett, saját bevallása szerint a kaposvári éjszakában alkalmanként munkát vállaló vádlott pere szerdai kezdetén kijelentette, nem érzi magát bűnösnek, szerinte csak a börtönőrök, a rendőrség és az ügyészség összejátszásának áldozata, sőt, úgy vélte, már az ítélet is megszületett ügyében, így elfogultsági indítványt nyújtott be a bíróság és a vádhatóság ellen.

– Az őrök hamisan tanúskodtak – folytatta a férfi, noha a tárgyalásvezető többször is figyelmeztette, senkit nem vádolhat meg alaptalanul –, egyszerűen csak arról volt szó, hogy nem akartam az ötös zárkába kerülni, ahol egy haragosom ült éppen. Az őrök viszont ki akarták provokálni, hogy verekedjek, levették rólam a láb- és derékbilincset, majd a karperecet, hogy fejelni, rúgni, ütni tudjak…

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

A jelenleg garázdaság és lopás miatt a bv vendégszeretetét élvező vádlott állította, az őrökkel szemben passzívan viselkedett, s nem is fenyegette meg őket, ugyanis egyrészt nincs fejszéje, másfelől köreiben szent dolog a család.

– A bv-sek ütik a fiatalkorúakat, csicskáztatják őket – magyarázta kiabálva –, a kint majd megbeszéljük pedig azt jelentette, hogy kihívtam őket egy barátságos versengésre az edzőcsarnokba… Azt pedig értse meg, tisztelt bíró úr, nem kerülhetek akármelyik zárkába, ugyanis nekem bejegyzett haragosaim vannak odabent…

A tanúk viszont egyöntetűen a vád szerint emlékeztek a történtekre, szerintük a 37 éves férfi folyamatosan agresszíven viselkedett, támadólag lépett fel, még az egészségügyi szobában sem sikerült lenyugtatni, ezért került végül a gumiszobába. A vádlott persze utóbbit is kifogásolta, állította, papírja van róla, hogy nem kerülhet egyedül egy helyiségbe, s kis helyre sem zárhatják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tornadóval buktak le

Az erről szóló dokumentumai ugyan nem kerültek elő a tárgyaláson, pechére viszont kamerafelvétel készült az őrjöngéséről: a következő tárgyaláson ezt is levetítik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments