Ma kezdődik a gyalogtúrázók váci találkozója

Gyalogtúrázók Országos Találkozója Vác logóVácott június 6. és 9. között rendezik meg a Gyalogtúrázók Országos Találkozóját. Ez lesz a rendezvény történetében a huszonegyedik alkalom, hogy egy fesztivál keretében találkoznak a szervezetekben tevékenykedők és barátaik.

A négy nap alatt számos rendezvényre és természetesen túrára kerül sor. A központ a Duna-parton, a József Attila sétány alatt lesz majd. Mivel több mint ezer érkezőre számítanak, néhány iskola tornatermében úgynevezett matracszállásokat alakítanak ki.

Az előzetes program szerint a találkozó ideje alatt számos teljesítménytúra indul majd. Vasárnap kerül sor a váci csata tiszteletére szervezett túrára, mégpedig egy hosszabb és két rövidebb útvonalon. Lehetőség lesz a Naszály-csúcs támadására is, s elindítják a vízparti kerékpártúrát is két távon.

Az érkezők az első napon, pénteken délután idegenvezetővel megismerkednek városunk nevezetességeivel, majd a tervek szerint este hétkor lesz a hivatalos megnyitó. Szombaton, aki akar, részt vehet hajókiránduláson, zárásként pedig, ugyancsak hét órai kezdettel a Familia Gladiatoria tart bemutatót, utána pedig barokk táncház lesz. Aki még nem fáradt el, este nyolckor nekivághat az éjszakai teljesítménytúrának.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Vasárnap délelőtt városismereti vetélkedő színesíti a programot, s ekkor várják a „nem hivatásos” érdeklődőket is. Tíz órától kalandtúra indul diákoknak, délután kettőtől családi ügyességi vetélkedőre kerül sor. A záróünnepség e napon este nyolc órakor kezdődik. A rendezvényközpontban hétfőn délben kezdik el a sátrak bontását.

Ezeken kívül még több tucat programból lehet válogatni, lesznek buszos, hajós és biciklis kirándulások is. Aki akar, pénteken és hétfőn  is nordic-walkingozhat képzett oktató segítségével. Kezdőket és haladókat egyaránt várnak a másfél órás programra, amelynek során a technika bemutatása és gyakorlás után a résztvevők sétát tesznek a környéken.

A teljes program innen tölthető le. (Váci Napló)

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments