Megmentette a bolygót Futurobi Vácon

Futurobi rajza-520Világviszonylatban is egyedülálló virtuális szereplővel, Futurobival a főszerepben állítottak színpadra interaktív gyermekdarabot Magyarországon az ország 20 legszebb arborétumát és botanikus kertjét összefogó Újszerű módszerekkel a zöld jövőért program részeként.

Futurobi színháza, a hivatalosan ökomusical műfajba sorolt darabot Vácon az elsők között mutatták be, a nyár folyamán pedig bejárja az egész országot. Futurobi színházához egy albumnyi gyermekdal is készült, amelyeket Titusz, a Carbonfools és más népszerű zenekarokból ismert DJ-zeneszerző-producer jegyez.

100forint3

Futurobi, a jövő küldötte különleges időutazásra indul barátaival, hogy számtalan kalandon átverekedve magukat, a nézőkkel együtt megmentsék a bolygót a környezetet és az egészséget romboló ökokatasztrófáktól. Futurobi egy kicsi, de figyelemreméltó képességekkel rendelkező kedves robot a jövőből, aki a ma gyermekeinek segítségét kéri a jövőbeli problémák megoldásához.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

A Futurobi kalandjai című, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt határozott üzenettel bíró ökomusical a közelmúltban több mint húsz állomásból álló országos turnéra indult. A cselekménybe maga a gyerekközönség is beleszólhat, a gyermekek pedig szórakozás közben tanulhatják meg, hogy a jövő környezeti problémáit ma kell megoldani. A zöld gyermekszínházi turné záróelőadására 2014. szeptember 20-án kerül sor a Szarvasi Vízi Színházban, a nyár folyamán 19 városban tekinthető meg.

A színházi berkekben is otthonosan mozgó Kókai János költő-drámaíró darabját Major Róbert állította színpadra. Az Esztrád Színház társulata pedig különleges technikai megoldásoknak köszönhetően virtuális főszereplővel lép a közönség elé.

A különleges, szoftveres és hardveres eszközöket is magába foglaló rendszer háromdimenziós, virtuális karakterek valós idejű interaktív kommunikációját teszi lehetővé emberi irányítás mellett. Ennek köszönhetően darabban az élő színészek mellett több virtuális karakter is szerepelhet, a főszereplőt, Futurobit az MCDC néven híressé vált freestyle rapper, Veress Róbert által életre keltve, akit a nagyközönség a Csillag Születikből ismerhet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

A különleges előadáshoz szükséges speciális technológiát célzottan úgy állították össze, hogy azt mintegy két óra alatt bárhol fel lehessen állítani, így szinte bármely, színházi előadásra alkalmas helyszínen bemutatható a darab – mondta el Ihász Anita a Futurobi kalandjai című ökomusical produceri feladatait ellátó Homo Ludens ügyvezető igazgatója.

Az ökomusical további érdekessége, hogy az előadás zenei anyagát a lemezlovas-zeneszerző és producer Titusz szerezte, aki a nagyközönség számára olyan kultikus csapatokból is ismert, mint a Belga vagy a Carbonfools. A darab alkotói szerint a zene olyannyira karakteres alkotás, hogy már a közeljövőben önálló nagylemezként is elérhető lesz. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments