Pro Urbe: rossz döntések – Fidesz: ez már kampány

Pro Urbe frakcióSajtótájékoztatót tartott a Pro Urbe frakció a hétfői testületi ülés után, mert mint azt Bánhidi Péter frakcióvezető mondta, több olyan döntés született, amellyel frakciójuk nem értett egyet. Szerintük ezek a döntések nem helyesek, van, amelyik rossz és előnytelen a város számára.

A depónián keletkező gázokkal kapcsolatban felvázolta az eddig történteket, majd arról beszélt, hogy olyan szerződéstervezet került eléjük, amelyet nem tudtak támogatni, ezért felsorakoztatták ellenérveiket.

– Ez a depónia arról szól, hogy Vác hulladékát ott tettük le 2009 szeptemberéig, majd ezt a telepet rekultiválták. Ebben a lerakatban gáz képződik, mely ha kiszabadul, erősen károsítja a környezetet, mert metánt tartalmaz. Ezt ártalmatlanítani kell. Ennek a legegyszerűbb megoldása a fáklyázás. Így eleget teszünk a törvényi kötelezettségünknek. Ez a gáz sok mindenre használható lenne – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Katonáné Doman Erika a vigalom pótfinanszírozásáról beszélt és arról, hogy miért nem szavazták meg. Elmondta: korábban is hasonló nagyságú volt a ráfordított költség, nem értik, miért van akkor idén több pénzre szükség. Szerinte egy jó szervezőnek tudnia kell beosztani a pénzt.

Hallgassa meg a sajtótájékoztatón elhangzottakat:

mikrofon-50   https://vaci-naplo.hu/_wp-hang-video/Pro_Urbe_sajtotajekoztato.mp3

 

Reagált Pető Tibor alpolgármester, a Fidesz helyi elnöke

Pető Tibor közleményben reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra.

"A Pro Urbe Frakció a képviselőtestületi ülésen és a sajtótájékoztatón elhangzott 'tündérmesével' megkezdte kampányát a Fidesz-KDNP-vel szemben. Frakcióvezető úr egy olyan kft ajánlatát promótálja, mely ellen 6 végrehajtás és több peres eljárás zajlik. Sajnálom, hogy ezt Bánhidi úr annyival intézi el, hogy a cégnek 'mindenféle baja támadt, ahogy ez Magyarországon szokott lenni'. Tanulságos az is, hogy sajtótájékoztatóján az állítja, egy depónia üzemeltetéséből 200 millió Ft árbevétel mellett 140 millió Ft nyereség realizálható, állítása szerint 'ez a cég az országban 12 ilyen biogázon alapuló erőművet működtet, tehát nem kezdők'. A valós számok mást mutatnak Bánhidi úr, az említett cég árbevétele 2012-ben 15 millió Ft volt, vesztesége a 134 millió Ft-ot is meghaladta, ez elmarad az Ön tündérmeséjében szereplő 140 millió Ft nyereségtől. A Pro Urbe frakciótól a jövőben is hasonlóan demagóg kritikákra számítunk!" – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments