Váci főtér: tiltások, büntetések és engedélyek (új)

a városházaFelhívást adott ki nem sokkal a szerda reggeli, fontos bejelentések miatt összehívott sajtótájékoztató után a polgármesteri hivatal a főtér közlekedési rendjével kapcsolatban.

"Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot és járművezetőket, hogy a főtér közlekedési rendjét az előírások többszöri megszegése miatt szigorúbban fogjuk a jövőben ellenőrizni és a szabálytalankodókat kiszűrni" – olvasható a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményben.

100forint3

Vác Város Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2012. (I. 20.) számú rendelete értelmében:

» Tilos a főtéren külön engedély nélkül áthajtani.

» A vállalkozói áruszállítás, fel- és lerakodás okán történő behajtás vasárnap és ünnepnap kivételével 9:00 – 11:00 óra, valamint 13:00 – 15:00 óra között engedélyezett. Az engedély 30 percet meghaladó árurakodásra nem jogosít fel, s parkolni, várakozni ezen engedély alapján nem lehet. Az ügyintézés befejeztével a korlátozott forgalmú övezetet azonnal el kell hagyni!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

» Az ideiglenes behajtási engedéllyel rendelkező lakosok esetében a behajtási engedély 20 percet meghaladó árurakodásra nem jogosít fel, parkolni, várakozni ezen engedély alapján nem lehet. Az ügyintézés befejeztével a korlátozott forgalmú övezetet azonnal el kell hagyni!

» A  korlátozott forgalmú övezetben garázzsal, udvarral rendelkező lakosok a vonatkozó rendelet értelmében nem várakozhatnak, nem parkolhatnak (csak a ki- és beszállás időtartamára), hanem be kell hajtsanak az ingatlanuk területére!

» A behajtási engedély ellenőrzésére a rendőrség, a közterület-felügyelet, valamint a közterület kezelője jogosult.

» A rendeletben előírtak megszegői pénzbírsággal sújthatók, illetve ha egy éven belüli több mint két esetben nem tartja be a behajtásra vonatkozó szabályokat, az engedélye visszavonásra kerül.

A szerda reggeli sajtótájékoztatón az hangzott el, hogy a szabályok megszegőit 30 ezer forintra fogják megbüntetni. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments