Térkép: a gyógyszerésznek nincs rá hatezer forintja

Radnai Bertalan - Járható.huRadnai Bertalan azt mondja, jó ügyről van szó, ezért nem adja fel. A vigalomra legalább részben elkészül a belváros járhatósági térképe, amely elsősorban a mozgásukban korlátozottaknak segít majd az akadálymentes közlekedésben.

Már hónapokkal ezelőtt sziszifuszi munkával felmérte a várost, pontosan tudja, hol lehet kerekesszékkel közlekedni és hol vannak az akadályok. Városvezetői támogatást is kapott az induláshoz, de vannak olyanok is, akik kerekperec közlik: nem érdekli őket, hogy üzletük felkerüljön a térképre.

olvasd el3Munkájának már van a városban eredménye. Az idei esélyegyenlőségi napon átadta az első tanúsítványt a Lyra Könyvesház vezetőjének, Jess Kingának, aki elsőként csatlakozott a programhoz. De bőven vannak más helyek is, amelyek bejáratánál hamarosan megjelennek majd a zöld matricák, jelezve, hogy oda érdemes betérni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Radnai Bertalan úgy véli: csapdába került az akadálymentesítés ügye Magyarországon. A nemzetközi egyezmények irányelveitől sokkal szigorúbb hazai szabályozás eredményeként az akadálymentesítést drágábban oldjuk meg, mint a sokkal gazdagabb országok. Még a pazarló megoldásoknál is nagyobb hiba az akadálymentesítésről kialakult közvélekedés, és az e mögé bújó közöny. (Váci Napló)

Hogy miből finanszírozza tervének megvalósítását, ki támogatja és ki ellenzi a kezdeményezést, miért nem jó, ha "titkos" információnak számít, mely épületekbe lehet akadálymentesen bejutni, arról ripotunkat a Váci Napló július 4-i pénteki számában olvashatja el.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments