Váciak, esernyőt készítsetek a kocsiba, táskába

időjárásEsős hétvégére, kevés napsütésre, júliushoz képest hűvös időre számíthatunk a mai és a következő napokban – írja az Időkép.

Pénteken a felhőké a főszerep, sokfelé kell ismétlődő eső, záporok, zivatarok kialakulására számítani. Több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Élénk, a Dunántúlon és zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik a szelet.

Délután mindössze 18 és 24°C között alakul a csúcshőmérséklet.

Szombaton nyugat felől már szárazabb levegő érkezik, így a Dunántúlon és a középső tájakon már több lesz a napsütés. További záporok, zivatarok főként keleten, északkeleten alakulhatnak ki. Többfelé szeles időben lesz részünk, délután 21-28°C várható.

Vasárnap már mindenhol a napsütés kerül túlsúlyba, inkább csak délen, délnyugaton alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet egyre többfelé megközelíti a 30 fokot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A jövő hét első napjaiban igazi nyári időre, sok napsütésre van kilátás. Bár időnként magasabbra törhetnek majd a gomolyfelhők, ezekből azonban csak elszórtan alakulhat ki zápor vagy zivatar. Az enyhe hajnalokat 30 fok körüli hőmérsékletű délutánok követik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments