Elköszönő gondolatok: Robi atya távozott

Robi atya-250Krisztusban Szeretett Testvéreim! Jelen soraimmal szeretnék elköszönni mindenkitől, akivel együtt növekedhettem korban és bölcsességben Isten és az emberek előtt az elmúlt 2 és fél évben.Szeretném megköszönni, hogy szeretettel és nyitott szívvel fogadtak, segítettek, támogattak, mint az Alsóvárosi Szent Miklós Plébániahivatal káplánját – írja Facebook oldalán megjelent üzenetében Robi atya, akit – mint megírtuk – más beosztásba helyeztek.

A püspöki döntés értelmében Hulitka Róbert eddigi vác-alsóvárosi káplán a berceli, valamint a becskei plébánia plébániai kormányzója lett augusztus 1-től.

Köszönöm dr. Varga Lajos segédpüspök-plébános atyának atyai türelmét, bölcsességét, támogatását és odafigyelését, mellyel bátorított, intett és buzdított, hogy mint egy felcseperedő fióka bontogathassam szárnyaimat a plébánia életének szervezésében. Köszönöm dr. Beer Miklós püspök atyának, hogy figyelme és szeretete végigkísért míg itt voltam. Szeretettel köszönöm meg Moys Gábor atyának és dr. Sztankó Attila expositus káplán atyának a barátságot, az együtt töltött időt, a figyelmességet és testvéri szeretetet – teszi hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Megköszönöm a gyermekeknek, ministránsoknak, hittanosaimnak, hogy annyi örömteli és vidám pillanattal ajándékoztak meg az elmúlt idő folyamán. Őszinteségük és játékos lelkületük engem is újra és újra fiatalabbá varázsolt. Köszönöm az egyházmegye informatikusainak, hogy segítségükkel elkészülhettek az egyházközségek honlapjai – teszi hozzá.

Köszönetet mond sokmindenkinek: az ifjúságnak, a jegyeseknek, akiket ő készíthetett a házasság szentségére, és oltár elé vezethette őket, a családoknak a számtalan segítséget, imát, az idősödő hívek szelíd szeretetét, imáit és gondoskodását, az elsőpéntekes betegeknek, hogy hónapról hónapra nagy-nagy tisztelettel és szeretettel készültek a szentgyónásra és a szentáldozásra.

Megköszöni az imákat és adományokat, amiknek hála felújításra került a penci Urunk Színeváltozás Templom toronysisakja, és megtörténhetett a Váci Székesegyházban a Szent Miklós oltárkép restaurálása, kiépülhetett Vácdukán a kivetítő rendszer a templomban, és a Keresztes Szent János Közösségi Házban valamint a penci Mária Magdolna Közösségi Házban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Köszönetet mond a Karolina Katolikus Általános Iskola nevelőinek, tanárainak a megbecsülésért, és a gyermekek szeretetéért, mellyel körülölelték, mint sprituálist. Köszöni az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanárainak és diákjainak érdeklődő nyitottságát, és szolgálatát, melyeket a hétköznapi miséken tapasztalhatott – írja.

Búcsúzóul még hozzáteszi: "Végül köszönöm mindenkinek a szeretetét, odafigyelését, tenni akarását, imáját, adományát, melyek segítettek szolgálatomban. Szomorú szívvel megyek tovább új szolgálati helyemre, de soha nem felejtem a közös élményeket, emlékeket remélve azt, hogy ha távol is sodor bennünket Isten terve egymástól szívünk egy kicsiny szegletében megőrizhetjük, mindazt a szeretetet, amit Krisztustól tanultunk közösen az elmúlt 2 és fél év alatt. Kérem imáikat, hogy következő szolgálati helyemen is szeretettel tudjam szolgálni a hívek üdvét és Isten nagyobb dicsőségét!"

A terjedelmes elköszönő levél teljes terjedelmében Robi atya Facebook oldalán és az alsóvárosi plébánia honlapján olvasható. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments