Gyors volt a váci rendkívüli képviselőtestületi ülés

a városházaKicsivel több mint 10 percesre sikerült a csütörtökre összehívott rendkívüli testületi ülés. Jelezte távolmaradását Katonáné Doman Erika (Pro Urbe), Csereklye Károly (Pro Urbe), Bánhidi Péter (Pro Urbe), Jakab Zoltán (független) és Kiss Zsolt (MSZP).

Elsőként Fördős Attila (KDNP) polgármester ismertette a rendkívüliség indokait. Bóth János (MSZP) a napirend elfogadása előtt arról érdeklődött, hogy a  helyi választási bizottság tagjait miért zárt, míg a nemzetiségi szavazatszámláló bizottság tagjait nyílt ülésen választják meg. Deákné dr. Szarka Anita jegyző elmondta: a HVB-nél az egyik tag kérte a zárt tárgyalást, míg a másiknál senki nem jelezte, hogy zárt ajtók mögötti tárgyalást kérne.

A napirendet végül egyhangú szavazással fogadták el a megjelent képviselők.  

A tanácskozás zárt üléssel kezdődött, amelyről az ülés után Fördős Attila adott tájékoztatást. Elmondta: a helyi választási bizottság tagjait és póttagjait választották meg. A névsort a Váci Napló következő számában olvashatják el.

A nyílt részben elsőként a nemzetiségi szavazókör szavazatszámlálóit választották meg, majd ismét a szociális bérlakásokról szóló rendeletmódosításról döntöttek. Bóth János jelezte, hogy mivel érdemi változás nem történt a rendeletben az előző tárgyaláshoz képest, ezért ők nem szavazzák meg. Ám az előterjesztés végül 9 igen és mindössze 1 nem szavazatot kapott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Az utolsó napirendi pontot – a Cházár András Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon Bárczi Gusztáv Tagintézmény vezetői megbízásának véleményezését – is 9 igennel támogatták. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments