KAMPÁNY: Mától lehet átvenni és aláírni az ajánlóíveket

választásA mai naptól lehet átvenni az október 12-iki választásokra az induláshoz szükséges nyomtatványokat, melyen aláírással lehet ajánlani a jelölteket. Az ajánlóíveket a Váci Helyi Választási Irodában lehet átvenni.

Érvényesen csak az a választópolgár ajánlhat jelöltet, aki a választókerületben lakóhellyel és választójoggal rendelkezik. Ajánlani csak a lakóhely szerinti választókerületben induló egyéni listás vagy egyéni választókerületi jelöltet, a lakóhely szerinti megyei közgyűlési listát, illetve polgármester-jelöltet lehet. Egy választópolgár több ajánlást is leadhat, viszont egy jelöltet csak egy ajánlással támogathat, a további ajánlásai érvénytelenek.

A választópolgár ajánlását az ajánlóíven teszi meg, melyet nevének, személyi azonosítójának, magyarországi lakcímének és anyja nevének feltüntetése mellett saját kezű aláírásával kell ellátnia. A választópolgár jelenlétében adatai más által is rávezethetők az ajánlóívre, azonban saját kezű aláírása ebben az esetben is elengedhetetlen feltétel. Egy ajánlóíven nyolc ajánlás gyűjthető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

Az ajánlóívek leadási határideje szeptember 8., hétfő 16 óra. A leadott ajánlásokat a Helyi Választási Bizottság (HVB) vizsgálja meg és határoz a jelölés érvényességéről.

A polgármester-jelölt állításához Vácott 300 fő, az 1. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 31 fő, a 2. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 30 fő, a 3. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 27 fő, 4. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 26 fő, 5. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 26 fő, a 6. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 26 fő, a 7. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 29 fő, a 8. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 28 fő, a 9. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 30 fő, 10. számú egyéni választókerületi jelölt állításához 30 fő ajánlása szükséges.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Kompenzációs listát Vácott az a jelölő szervezet állíthat, amely az egyéni választókerületek több mint felében jelöltet állított. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments