Mikor mehetünk ingyen múzeumba Vácon?

Tragor Ignác MúzeumKorábban megjelent egy cikk az ittlakunk.hu honlapon, amely azzal foglalkozott, hogy Budapesten gyermekkel, mely múzeumok látogathatók ingyen. Míg a fővárosban több ilyen lehetőség is van, addig Vácon egy múzeum révén, csak egy van.

A Tragor Ignác Múzeum állandó kiállításait minden hónap első vasárnapján látogathatják ingyen a 26 év alattiak és azok, akik 18 év alatti személyt kísérnek és közeli hozzátartozói, de összesen maxiumu két fő lehet.
 

A Tragor Ignác Múzeum munkatársa lapunknak elmondta: szép számmal élnek az ingyenes múzeumlátogatás lehetőségével az emberek, de leginkább, – főleg nyáron – turisták látogatják a kiállításokat.

Zöld Menedék kerítés2

A kormányrendelet értelmében a váci múzeumban díjtalan belépésre jogosultak mind az állandó, mind az időszaki kiállításra: 6 éves kor alatt mindenki; 70 éves kor felett csak az EGT tagállamok állampolgárai; a miniszter által kiadott szakmai belépővel rendelkezők (csak az EGT tagállamok állampolgárai); a legalább 400 fős taglétszámmal rendelkező, országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai szervezet tagjai (Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület, Magyar Könyvtárosok Egyesülete, Magyar Levéltárosok Egyesülete), az adott évre érvényes tagsági igazolvánnyal (csak az EGT tagállamok állampolgárai számára); a közoktatásban dolgozó (aktív) pedagógusok az adott tanévre érvényesített pedagógus igazolvánnyal (csak az EGT tagállamok állampolgárai); – a korlátlan ideig érvényesített igazolványokkal nem vehető igénybe; nemzetközi szerződések alapján érvényes igazolvánnyal rendelkezők (ICOM, ICOMOS); fényképes újságíró igazolvánnyal rendelkezők; nemzeti ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) állampolgárságra való tekintet nélkül minden látogató,  a fogyatékkal élő személyek, valamint kísérőik (jogosultanként max. 1 fő) díjtalan belépésre jogosultak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Díjtalanul látogathatja a muzeális intézmények állandó kiállításait az EGT-állampolgár minden hónap egyik hétvégéjének a muzeális intézmény által meghatározott napján (minden hónap első vasárnapján), amennyiben: a 26. életévét még nem töltötte be; 18 év alatti személyt kísér, és annak a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 685. § b) pontja szerinti közeli hozzátartozója (legfeljebb 2 fő).

A teljes cikket a budapesti lehetőségekkel a Váci Napló pénteken megjelent számában olvashatják. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments