Megkezdődött a piarista gimi energetikai korszerűsítése

Piarista_GimnaziumJúnius 19-én megkezdődtek a váci Piarista Gimnáziumban a rendház és az iskolaépület energetikai korszerűsítését célzó kivitelezési munkák. A KEOP pályázat keretében megvalósuló beruházás értéke 173.27 millió forint.

A Piarista Rend Magyar Tartománya 2014 tavaszán 149 984 707 forint támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program keretében a váci gimnázium épületének komplex energetikai korszerűsítésére.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával és a Piarista Rend önerejével megvalósuló 173 272 536 forint összértékű beruházás keretében a gimnázium és a rendház nyílászáróit cserélik és a fűtésrendszert helyiségenként szabályozhatóvá teszik. A fűtési rendszer korszerűsítése mellett a villamos energia termelését és felhasználását célzó fejlesztés is megvalósul: egy 49,5 kW-os napelemes rendszert telepítenek a gimnázium épületének tetejére és megújul a világítási rendszer is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A 2015. év elejére megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően az energiahatékonyság növekedés révén megtakarított energiahordozó mennyisége 906,26 GJ/év. Ezáltal lényeges mértékben csökkennek az intézmény fenntartási költségei, valamint növekszik a megújuló energia felhasználásának aránya.

A projekt generálkivitelezője a Confector Mérnöki Iroda Kft. A projektről bővebb információt a www.piarista.hu oldalon olvashatnak. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments