Oklahoma: vasárnap is rajthoz álltak váci versenyzők

Csernák Edina-250Szenzáció! Tíz arany Oklahomából! 15 versenyszám, 10 magyar aranyérem! Elképesztő adat! A magyarok az oklahomai maratoni világbajnokságon is megmutatták a kajak-kenu sportban a legerősebb nemzet vagyunk a világon. A vasárnapi versenyekben szerepe volt több váci sportolónak, Csernák Edinának és a Noé-testvéreknek is is.

A vasárnapi zárónapon a Csay Renáta, Bara Alexandra női kajak kettős, valamint a Kövér Márton, Dóczé Ádám kenupáros is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Összességében 10 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzérem lett a mieink mérlege.

– Szép napot zártunk ma is – értékelte a versenyt Weisz Róbert, a felnőtt csapat vezetőedzője. – Reniék nagyon taktikusan versenyeztek, már a verseny elején megléptek a mezőnytől a cseh párossal együtt. A két egység végig fej fej mellett haladt, majd az utolsó futószakasz után a lányaink robbantottak, és a csehek már nem bírták el ezt a tempót, leszakadtak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

A másik magyar egységnek, a Váci Vasutas SE-ben versenyző Csernák Edinának (képünkön) és párjának, Váczai Enikőnek sajnos az elején kormánygondjaik adódtak, és bár később szépen jöttek fel, végül az ötödik helyen zártak.

A férfi kenusok versenye is magyar aranyat hozott, a verseny elején négy egység, a mieink, valamint a két spanyol hajó elhúzott a mezőnytől, aztán egy robbantást követően leszakadt a Bodonyi András, Viola Viktor páros, majd Ramon Ferróék is. Az utolsó előtti futásnál pedig Kövér Marcinak és Dóczé Ádámnak sikerült leszakítani a másik spanyol duót is és magabiztosan nyertek – írja a kajakkenusport.hu.

A férfi kajakverseny igazi horror volt, az első körben még a Váci Hajó SE színeiben versenyző Noé testvérpár vezetett, majd a második körben leszakadtak és kialakult egy tíz tagú vezetőboly, amely körről körre fogyott el. A végére egy négy tagú boly maradt, amelynek tagja volt a Boros Adrián, Solti László páros is, akik a végén mindössze egy hajót kaptak a győztes dél-afrikai egységtől.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

A magyar csapat szenzációsan teljesített Oklahomában, a mieink tíz aranyérmet nyertek és természetesen az éremtáblázat élén zártak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments