Szürkemarha vigadalom lesz a Vajdahunyad várban

magyar szürkemarha-250Szeptember 12-14-én a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete és a Magyar Piacszövetkezet közösen szervezi meg a Szürkemarha Vigadalmat Budapesten a Vajdahunyad várban.

A vigadalom célja, hogy a fővárosban is legyen egy olyan gasztrokulturális rendezvény, ami méltó módon mutatja be Magyarország egyetlen, oltalom alatt álló, földrajzi árujelzőjét birtokló fajtáját, a magyar szürke szarvasmarhát. A szervezők a fesztiválon a szürkemarhát és a szürkemarha húsból készült termékeket igyekeznek ismertté és elérhetővé tenni a hazai fogyasztók, valamint a hazánkba látogató turisták számára, de szándékaik közt szerepel a termelők és az éttermek közti közvetlen kapcsolat kialakítása is.  

A hagyományőrző rendezvényen többek között élőállat-bemutató, főzőverseny, kóstolók, kézműves termékek vására várja a látogatókat.

A magyar szürkemarha a Magyarországon őshonos, törvényileg védett háziállatok egyike. Valódi hungarikum, amely szépségével, szilajságával, őserőt sugalló impozáns megjelenésével Magyarország világszerte ismert jellegzetességeihez tartozik. A magyar szürkemarhát nagyjából az év háromnegyedében legeltetik, emiatt a húsa stabilan jó minőségű, egészséges alapanyag.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

 

Egész nyáron a szabadban legel, télen pedig a nyáron lekaszált réti szénát fogyasztja. A Védjegyezett termék-előállításban tilos bármilyen ipari táppal, terméktakarmánnyal etetni, és olyan növényeket sem legelhet, amelyeket műtrágyáztak vagy növényvédő szerrel kezeltek. A szürkemarha húsának fogyasztása nem véletlenül éli ma reneszánszát. Amikor elárasztanak bennünket a silány minőségű és olcsó import húsipari termékek, igenis szükség van jó alapanyagra.

További részleteker a rendezvény honlapján lehet megismerni. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments