Tanárok, diákok és az eső is siratta a debreceni áldozatokat

debreceni megemlékezés a balesetben elhunytakról-250Gyertyagyújtással emlékeztek kollégáik és tanítványaik Varró Gabriellára és Puskás Árpádra. A Debreceni Egyetem oktatói egy hónappal ezelőtt szenvedtek halálos balesetet Vácnál.

Amint arról annak idején beszámoltunk, szörnyű baleset történt augusztus 23-án a 2-es főúton Vác közelében; egy Audi és egy Honda ütközött össze a szobi leágazástól mintegy ötszáz méterre. A Hondában öten utaztak, közülük két felnőtt a helyszínen életét vesztette.

A balesetben teljesen vétlen áldozatok debreceniek voltak, Varró Gabriella, a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézetének docense és férje, Puskás Árpád, az Agrártudományi Központ Karcagi Kutatóintézetének kutatója.

Az ö emlékükre szerveztek gyertyagyújtásos megemlékezést egy hónappal a tragédia után a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézetének hallgatói az egyetem főépülete előtt. A nagy számban megjelent diák, oktató és professzor is jelezte, milyen nagy megbecsülésnek örvendett a házaspár, kiknek emberi és szakmai kvalitásait többen is méltatták – számol be a történtekről a dehir.hu.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Zárásként következett a legszívszorítóbb mozzanat: a család kérésére felolvastak egy mesét, amit Varró Gabriella írt a most 12 éves gyermekének. Majd sorra gyújtották meg a gyertyákat az egyetem falán.

Erre már az eső is eleredt… ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments